Cryptolocker: Com prevenir el desastre?

Cryptolocker solucion

Aquestes darreres setmanes segurament ha sentit a parlar a companys o coneguts, sobre un virus que entra als equips, encripta la informació que hi tenim, i en demana posteriorment un rescat. Es tracta del virus Cryptolocker, i si el prevenim, el podem evitar. Tot seguit us expliquem com.

Què és Cryptolocker?

Els últims mesos tothom ha sentit parlar d’aquest virus ja que algun amic proper segurament ja l’ha patit. Cryptolocker es un dels Virus mes famosos i mes perillosos  dels últims anys que està atacant amb força durant aquest mes a traves de noves mutacions inutilitzant milers de Equips i Servidors. Aquest Malware utilitza sofisticades tècniques de xifrat de dades per inutilitzar documents importants. Es rep mitjançant e-mail i el equip s’infecta a traves de la descàrrega dels seus fitxers adjunts, els quals no son detectats pels antivirus.

Com desinfectar-me?

Actualment no hi ha cap manera fiable de desencriptar els arxius. La única solució es recuperar el sistema mitjançant backups previs a la infecció. En qualsevol cas, pagar als hackers no es garantia de solució eficaç. Alguns antivirus poden eliminar el virus en si, però no recupera les dades.

Com prevenir el desastre?

·Primer de tot cal tenir una bona política de Backups ben dissenyada i fiable. No es gens aconsellable tenir a la mateixa xarxa el repositori de backups, ja que el virus podria ser capaç de encriptar-los i inutilitzar-los. Recomanem realitzar copies de seguretat regularment i tenir-los fora del edifici, ja sigui mitjançant suports extrudibles (USB, LTO) o copies al Núvol.

·Tenir un bon antivirus actualitzat i ben configurat. A Infordisa recomanem l’ús d’ESET NOD32 en tots els equips i Servidors de la xarxa. Truqui’ns i li ensenyarem com configurar correctament el seu antivirus i protegir-nos dels atacs.

Si no te cap estratègia de copies, consulti’ns i li assessorarem de la millor manera per protegir la continuïtat del seu negoci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *