Dark Web

La dark web o internet fosca és el contingut de la World Wide Web​ que existeix a darknets, xarxes que se superposen a la internet pública i requereixen de programari específic i configuracions o autorització per accedir-hi. Forma part de la internet profunda, la part de la web no indexada pels motors de cerca.​ Les darknets que constitueixen la dark web inclouen petites xarxes amic-a-amic P2P, així com grans xarxes populars com Freenet, I2P, i Tor, operades per organitzacions públiques i particulars. Els usuaris de la dark web usen el terme Clearnet per parlar de la Internet no fosca, per la seva naturalesa sense xifrar.

Un estudi de desembre de 2014 de Gareth Owen, de la Universitat de Portsmouth, va trobar que el tipus més comú de sol·licitud de contingut a Tor era la pornografia infantil, seguit pel mercat negre, mentre que els llocs individuals amb més trànsit estaven dedicats a operacions botnet.​ Hi ha molts llocs de denúncia d'irregularitats, a més de fòrums de discussió política.​ Són nombrosos els llocs web clonats i altres llocs fraudulents. Molts hackers venen els seus serveis de forma individual o com a part de grups. Hi ha informes de micromecenatge per a assassinats i sicaris a sou.​ Alguns dels més prolífics són els llocs associats a bitcoin, serveis relacionats amb frau i serveis de compra per catàleg. 

Els mercats comercials de la darknet, que mitjancen les transaccions de drogues il·legals i altres béns, van atreure una cobertura mediàtica significativa a partir de la popularitat de Silk Road i el seu posterior decomís per part de les autoritats legals. Altres mercats venen exploits de programari​ i armes.

Tipus de web
Tipus de web

« Índex del glosari

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes