El cadenat de seguretat de Google Chrome desapareixerà

Google ha anunciat canvis a les icones de seguretat al vostre navegador Chrome per millorar la comprensió dels usuaris sobre la seguretat de les pàgines web.

Segons Google:

Només el 11% entenen el significat del cadenat verd a Chrome

Google actualitzarà la icona de seguretat que es mostra a la barra d'adreces de les pàgines web que utilitzen el protocol HTTPS. Aquest canvi està previst per a la versió 117 de Chrome, el setembre d'aquest any.

L'icònic cadenat de seguretat serà reemplaçat per una nova icona que representarà una «marca de verificació» al costat del nom del lloc web a la barra d'adreces. Aquest canvi és perquè el cadenat de seguretat no és prou clar per als usuaris i pot generar confusió sobre la seguretat de les pàgines web.

Nova icona de "marca de verificació"

Fins ara, la icona de seguretat s'havia representat com una clau o candau tancat, però a partir d'ara, es canviarà a un cercle amb una línia que uneix el centre del cercle amb la part superior, simbolitzant un cadenat obert. Aquest canvi no afecta la seguretat de les pàgines web de cap manera, simplement és una actualització de disseny per millorar la comprensió dels usuaris sobre si una pàgina és segura o no.

En resum:

  • Google ha anunciat que deixarà d'utilitzar l'icònic cadenat de seguretat al vostre navegador Chrome, que es mostra a la barra d'adreces de les pàgines web que utilitzen el protocol HTTPS.
  • El canvi és perquè el cadenat de seguretat no és prou clar per als usuaris, i pot generar confusió sobre la seguretat de les pàgines web.
  • En el seu lloc, s'utilitzarà una nova icona que representarà una marca de verificació al costat del nom del lloc web a la barra d'adreces, cosa que ajudarà els usuaris a identificar més fàcilment si un lloc web és segur.
  • La transició a aquesta nova icona es realitzarà de manera gradual, per evitar confusions entre els usuaris i assegurar una experiència de navegació segura i fiable.
  • L'eliminació del cadenat de seguretat no afectarà la seguretat de les pàgines web que utilitzen HTTPS, que continuaran sent segures i encriptades com abans.

Font: Chromium Blog

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email