Ciberatac DDoS a la web del Parlament Europeu per un grup pro-Kremlin

La web de l'Eurocambra pateix un ciberatac hores després de designar Rússia com a Estat promotor del terrorisme

El lloc web del Parlament Europeu va patir aquest dimecres (23/11/2022) un ciberatac de denegació de servei distribuït (DDoS) que va impedir durant més de dues hores laccés a la pàgina.

«La disponibilitat de la pàgina web del Parlament es veu afectada en aquest moment per elevats nivells de trànsit de xarxa extern. El trànsit està relacionat amb un atac informàtic de denegació de servei (DDoS). Els equips del Parlament Europeu estan treballant per resoldre aquest problema com més aviat millor», va escriure a Twitter el portaveu de l'Eurocambra, Jaume Duch.

Encara que fonts parlamentàries no han pogut verificar la identitat dels atacants, el grup de hackers prorussos Killnet s'ha atribuït l'autoria al canal de Telegram. Se sospita que aquest mateix grup està darrere d'altres atacs els últims dies contra serveis informàtics de la Casa Blanca, la Casa Reial britànica i algunes administracions franceses.

Ciberatac sofisticat

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, va respondre en un missatge de Twitter «Slava Ukraini» (Glòria a Ucraïna) davant del que va titllar d'«un ciberatac sofisticat» que va tenir lloc després que el Parlament Europeu declarés a Rússia un Estat promotor del terrorisme en una resolució adoptada per una àmplia majoria.

Pels volts de les 19.00 hores (18.00 GMT), fonts parlamentàries van dir a EFE que s'havia restablert l'accés a la pàgina web de l'Eurocambra, encara que encara s'estaven registrant alguns atacs menors, i van rebutjar que se n'hagi detectat cap vulnerabilitat als seus sistemes ja que els atacs DDoS funcionen bloquejant l'accés per excés de demandes.

En un comunicat durant el ciberatac, l'eurodiputat alemany dels Verds Rasmus Andresen va advertir que això és «un tret d'advertència» i va plantejar que pogués tenir a veure amb «l'adopció d'una resolució crítica amb Rússia immediatament abans que comencés l'atac ».

«Sabem que els autors d'aquests atemptats es troben sempre als Estats autocràtics que volen perjudicar Europa. El Parlament Europeu també és massa vulnerable als ciberatacs. No estem prou preparats per aquests atacs«, va advertir Andresen, que va confiar que el ciberatac d'avui «ens portin a protegir millor les nostres dades i les nostres democràcies».

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes