El CNI eleva el nivell d'alerta la ciberseguretat

A Espanya, el gas, la electricitat i ara la ciberseguretat ja es veuen afectats per la guerra de Rússia contra Ucraïna.

El CNI adverteix de l'augment i la perillositat de les agressions informàtiques contra webs del govern, de sectors econòmics estratègics i de mitjans de comunicació. Els danys col·laterals no es descarten.

Les darreres setmanes les amenaces de ciberatacs d'origen rus s'han disparat contra tota mena d'objectius nacionals, des de pàgines web del govern a sectors econòmics estratègics. És per això que el CNI ha elevat al nivell tres (de cinc) la seva alerta de ciberseguretat, com ha confirmat aquest dimecres davant del Congrés la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Segons una nota de premsa del CNI en els darrers 3 mesos s'han rebut uns 200 ciberatacs importants.

«No és una pel·lícula de ciència ficció, sinó una cosa certa que afecta la nostra seguretat»

Va destacar el responsable del servei d'intel·ligència que depèn ara de Presidència del Govern (anteriorment estava ubicat al Ministeri de Defensa). D'aquesta manera, el general Sanz Roldán es feia ressò d'una de les grans amenaces que planen sobre la seguretat no només d'organismes com el CNI, els exèrcits o els ministeris, sinó també de multinacionals.

El CNI estudia també amb empreses de l'Ibex 35 un pla contra ciberatacs derivats de la guerra a Ucraïna. Des de la setmana passada s'estan produint reunions per dissenyar una estratègia conjunta per abordar la problemàtica de manera conjunta.

Veure nota de premsa completa del CNI

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes