Google obligarà l'autenticació de doble factor (2FA) per als seus comptes

Més de 150 milions de comptes de Google se'ls obligarà a activar el 2FA per a abans de final d'any per tal de millorar les mesures de seguretat i evitar riscos innecessaris.

Les contrasenyes són, per la majoria de nosaltres, la primera línia de defensa de la nostra vida digital. No obstant això, de vegades no portem a terme les bones pràctiques i posem en risc la nostra seguretat en línia.

Com ja vam indicar al SOC de Infordisa els gestors de contrasenya són una bona pràctica.

Tenir també una autenticació de doble factor (2FA) És una de les millors opcions per a protegir la nostra seguretat digital. Amb això aconseguim que es redueixin dràsticament les possibilitats que un atacant obtingui accés a una de les nostres comptes.

A causa de la situació actual que estem vivint amb el Covid-19, la ciberdelinqüència s'ha vist incrementada i Google n'és conscient. Amb la seguretat dels seus usuaris com a raó de pes, la companyia ha decidit prendre cartes a l'assumpte i per a finals del 2021 haurà activat de manera automàtica la doble autenticació per a més de 150 milions de comptes.

A més d'això, el gegant tecnològic també implementarà noves funcions en el gestor de contrasenyes per a Chrome i Android.

Pot ser que per a algunes persones la decisió de Google d'imposar la doble autenticació no sigui ben rebuda. El fet d'haver de fer un esforç extra per accedir als comptes potser suposa una incomoditat o simplement ho veuen innecessari. En l'actualitat, molts serveis i botigues en línia ja compten amb la autenticació de doble factor com una capa de seguretat extra i d'alta fiabilitat. Aquest sistema, encara que no és infalible, protegeix de manera més eficient els seus comptes i, per tant, informació sensible que només vostè hauria de conèixer.

Font: https://blog.google/technology/safety-security/making-sign-safer-and-more-convenient/

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes