S'han filtrat 63Gb de Twitter

Aquest 2023 comença mogut per a Elon Musk, s'ha detectat que Twitter ha estat hackejat.

Segons informa Cybernews uns 63Gb de dades de Twitter, han estat filtrats. Una quantitat gens menyspreable! Les dades inclouen:

  • nom de l'usuari
  • adreça de correu electrònic
  • nombre de seguidors
  • data de creació del compte

La base de dades és fins i tot pública, de manera que qualsevol pot descarregar-la.

Greus conseqüències

Alon Gal, cofundador de l'empresa de seguretat israeliana Hudson Rock, creu que els hackers poden utilitzar aquesta base de dades filtrada de Twitter per atacar comptes xifrats. També poden piratejar comptes polítics i d'alt perfil i infiltrar-se en comptes de bons noms d'usuari. A més, aquests ciberdelinqüents poden atacar comptes que no facin servir el correu electrònic dedicat de Twitter. «No hi ha dubte que grups de pirates informàtics de tot el món també utilitzaran aquesta base de dades per comprometre encara més la privadesa dels usuaris», va reconèixer públicament.

Segons The Washington Post, és probable que els registres es filtraren a finals de 2021 utilitzant una llacuna legal de Twitter que permetia a persones alienes a la xarxa amb una adreça de correu electrònic o un número de telèfon trobar qualsevol compte a Twitter que coincidís amb aquesta informació. Aquestes consultes es poden automatitzar per comprovar un nombre il·limitat de números de telèfon i adreces de correu electrònic. Tot i això, s'ha filtrat ara online i ha tornat a sacsejar l'empresa d'Elon Musk.

Xantatge del hacker a Elon Musk

Fa aproximadament una setmana, un hacker va afirmar tenir accés a uns 400 milions de comptes d'usuaris de Twitter. També va oferir al CEO de Twitter, Elon Musk, l'oportunitat de tornar a comprar-les. El venedor, que utilitza el sobrenom de Ryushi a la web fosca, ha obert un accés de prova a 1.000 comptes de Twitter. D'aquesta manera, qui vulgui comprar-les podrà verificar-ne la autenticitat.

Twitter o Elon Musk, va escriure Ryushi.

«Si vostè està llegint això, ja s'està arriscant a una multa per incompliment font. La seva millor opció per evitar el pagament de 276 milions de dòlars en multes per la violació GDPR com va fer Facebook al seu dia —a causa de 533 milions usuaris que van ser afectats— és comprar aquestes dades en exclusiva».

Anteriorment ja s'havia informat que la UE revisarà el registre de Twitter per comprovar si s'han produït filtracions de dades de 5,4 milions d'usuaris.

La nostra recomanació

Cal indicar que, si utilitzeu la mateixa contrasenya de Twitter per a altres serveis o aplicacions empresarials, és qüestió de temps que els hackers accedeixin a aquests serveis.

Et recomanem canviar les contrasenyes urgentment.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes