Les pimes espanyoles han d'invertir en ciberseguretat

Les petites i mitjanes empreses (pimes) a Espanya s'enfronten a una sèrie de desafiaments al mercat actual, i un és la ciberseguretat. A mesura que la tecnologia continua evolucionant, també ho fan les amenaces cibernètiques, cosa que fa que sigui cada vegada més difícil per a les pimes protegir-se dels atacs en línia. És per això que la inversió en ciberseguretat s'està convertint en una necessitat per a aquestes empreses.

Segons una publicació recent al bloc «Protegir-se», les pimes a Espanya han d'invertir en tecnologies de seguretat i capacitació en seguretat informàtica per protegir-se contra les amenaces en línia. La inversió en tecnologies de seguretat, com firewalls, antivirus, sistemes de detecció d'intrusions i anàlisi de seguretat, pot ajudar a prevenir atacs cibernètics i minimitzar els danys en cas que passin.

Els reptes actuals de les pimes en matèria de ciberseguretat són:

  • El teletreball i treball híbrid.
  • L'augment de la superfície d'atac a causa dels dispositius IoT.
  • Les noves solucions de seguretat avançades, però poca gent qualificada per gestionar-les.
  • L'accés i la gestió de la informació crítica

A més de les tecnologies de seguretat, els experts també recomanen implementar mesures de seguretat física, com ara sistemes de control d'accés i càmeres de seguretat, per evitar l'accés no autoritzat a les instal·lacions. La ciberseguretat és una inversió important que pot protegir les empreses de les conseqüències costoses dels ciberatacs, com ara la pèrdua de dades i la interrupció del negoci.

Un altre factor que cal tenir en compte és que moltes pimes espanyoles encara no estan adequadament preparades per enfrontar les amenaces cibernètiques. Una enquesta realitzada per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) va trobar que:

Només el 10% de les pimes a Espanya considera que està ben preparat per enfrontar els riscos de seguretat informàtica

Per tant, és important que les pimes comprenguin la importància de la ciberseguretat i prenguin mesures proactives per protegir-se contra les amenaces en línia. Això pot incloure la implementació de polítiques de seguretat informàtica, l'educació dels empleats sobre les millors pràctiques de seguretat, la realització de proves de penetració i la contractació de professionals de seguretat informàtica per protegir-ne els sistemes i les dades.

En resum, la inversió en ciberseguretat és essencial per a les pimes a Espanya. Si bé pot semblar una inversió costosa al principi, els beneficis a llarg termini són inavaluables, ja que la ciberseguretat pot protegir les empreses de les conseqüències costoses dels ciberatacs i ajudar a garantir la continuïtat del negoci en línia.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes