MediaMarkt víctima del Ransomware HIVE

Quan queden menys de tres setmanes per al Black Friday del 2021, MediaMarkt s'ha vist afectada per un greu atac informàtic.

Es tracta de les filials europees de Mediamarkt, incloses Holanda, Bèlgica i Alemanya.

Ordinadors inaccessibles

Segons una comunicació interna de la companyia, els ordinadors de les botigues no es poden fer servir. Se sol·licita als empleats que evitin aquests sistemes. També se li demana que retirin els cables de xarxa de les caixes registradores i que no reiniciïn els sistemes.

Les caixes registradores només poden escanejar i acceptar productes físics de les botigues. Les botigues romandran obertes, però només podran vendre productes que es trobin físicament a la botiga. No és possible recollir o tornar els productes a causa del ciberatac. És possible que els clients també hagin d'esperar un temps per rebre un paquet demanat, ja que els productes ja no es poden enviar des de les botigues.

3.100 servidors basats en Windows han caigut a les mans d'aquest atac

Segrest de dades

Segons fonts de Mediamarkt, es tracta de l'atac de Ransomware HIVE. «Tot està encriptat», diu algú que treballa a Mediamarkt. La companyia encara ha de confirmar que: «Actualment ho estem investigant tot».

L'atac ha estat realitzat amb el ransomware HIVE, una cosa força curiosa, ja que s'ha usat principalment en el sector sanitari.

Ara com ara, la companyia no ha llançat cap comunicat oficial.

El que sí que s'ha conegut recentment és que es demana un rescat de 240 milions de dòlars en criptomonedes. A més, els ciberdelinqüents afirmen que han obtingut tota la base de dades de la companyia, i la publicaran si no reben el pagament. El grup darrere de l'atac és conegut per haver fet precisament això en atacs anteriors, així que van de debò.

Com en tots els atacs que es van succeint, queda palesa la importància de tenir un bon pla de recuperació de desastres.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes