No tot és el que sembla

Ja tothom sap que la Intel·ligència Artificial (IA) existeix, i que cada vegada estarà més present en les nostres vides.

Microsoft estrenarà un HUB a Barcelona on s'investigarà la IA per poder millorar els serveis en el cercador de Bing.

Amazon ja ofereix serveis online d'aprenentatge automàtic (Machine Learning) gràcies a la IA, i cada vegada són més les empreses que recorren a aquestes solucions.

Molts experts coincideixen que la IA serà la causant de la quarta revolució industrial. I és que la dita que "la realitat supera la ficció" cada vegada serà més present. Per exemple, Microsoft ja ha patentat una tecnologia que permetria fer un chatbot (xat robòtic) usant informació personal de persones que han mort. Com si es tractés d'el mateix guió d'un capítol de "Black Mirror", on una persona parla amb els morts.

Però com en qualsevol avanç, aquests comporten els seus riscos. Segons Margaret Boden (experta en el tema) alerta d'això.

La Intel·ligència Artificial, com la destral, es podrà usar per al bé o per al mal.

És per això, que creiem que la seguretat informàtica és la pedra angular en l'adaptació a tota aquesta nova realitat. En aquesta ocasió, a Infordisa hem intentat conscienciar dels nous riscos informàtics que s'acosten amb aquest clip de vídeo. Creat per complet amb Intel·ligència Artificial, mitjançant la tècnica deepfake, És a dir, imatge i locució han estat generades íntegrament per ordinador.

Potser la ciència ficció plantegi conceptes inimaginables a dia d'avui. Però la tecnologia no para d'evolucionar, i com sempre aquesta es podrà utilitzar per fer el bé o el mal.

Per tenir una mica de perspectiva de com evoluciona la tecnologia, fa tan sols 30 anys que es va desenvolupar la tecnologia de comunicació de les WWW. Així que ... què ens oferiran els propers 30 anys?

En Infordisa, sabem que la seguretat informàtica per a l'entorn empresarial serà més important que mai.

Per aquest motiu us demanem conscienciació, que sigueu prudents i que us protegiu. A la pàgina de l'SOC Infordisa trobareu sempre informació relacionada.

No tot el que sembla és, no tot el que és sembla.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email