Nou rècord d'atac DDoS amb un pic de 26 milions de sol·licituds per segon

Dimarts passat Cloudflare va revelar que va haver d'actuar per evitar un atac de denegació de servei distribuït (DDoS) de 26 milions de sol·licituds per segon (RPS). Aquest atac ha establert un rècord, fet que el converteix en el major atac HTTPS DDoS detectat fins ara.

La companyia de seguretat i rendiment web va dir que latac es va dirigir contra un lloc web dun client no identificat que usava el seu pla gratuït i va emanar duna botnet «poderosa» de 5.067 dispositius, amb cada node generant aproximadament 5.200 RPS al punt màxim.

Es diu que la xarxa de bots va crear una allau de més de 212 milions de sol·licituds HTTPS en menys de 30 segons des de més de 1.500 xarxes a 121 països, inclosos Indonèsia, EUA, Brasil, Rússia i Índia. Aproximadament el 3% de l'atac es va produir a través dels nodes Tor.

El novembre del 2021 ja es va bloquejar un atac de fins a 2Tb. Ara, aquest atac és el segon atac DDoS HTTPS volumètric que Cloudflare frustra en diversos mesos. A finals d'abril del 2022, va dir que va evitar un atac DDoS HTTPS de 15 milions de RPS dirigit a un client que operava una plataforma de llançament de criptomonedes.

Segons l'informe de tendències d'atacs DDoS de la companyia corresponent al primer trimestre del 2022:

Els atacs DDoS volumètrics de més de 100 gigabits per segon (gbps) han augmentat fins a un 645%.

Font: Cloudflare

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email