La Seu Electrònica (Red.es) encara no s'ha oblidat d'Internet Explorer

Ja fa temps que es va anunciar el final de suport per a Internet Explorer, concretament es va fer oficial el 14/6/2022.

La quota de mercat actual d'Internet Explorer és molt baixa, al voltant de 2,15% i es deu bàsicament a usos daplicacions empresarials específiques que ho requereixen, ja que no són compatibles amb els navegadors moderns.

Microsoft ha mantingut IE durant aquests darrers anys només per aquestes raons de compatibilitat, sobretot, a nivell empresarial, però sempre ha aconsellat als seus usuaris no fer-lo servir com a navegador predeterminat. Per aquest cas sempre proposaven el seu navegador Edge.

El més curiós, és veure que l'organisme de la Seu Electrònica Red.es, avui dia 21/7/22, encara no ho hagi eliminat de la seva pàgina “Requeriments tècnics de l'equip”. 🤔

Internet Explorer ja no s'hauria de mostrar com una opció tècnica de navegador web.

Suposem que serà per una distracció d'actualització de continguts, però entenem que un organisme informàtic que maneja aquest tipus d'informació sensible i és pioner en l'ús tecnològic, ha de tenir cura d'aquest tipus de detalls. 😉

Per què no s'ha d'utilitzar IE?

En una publicació del Blog de Microsoft, de febrer del 2019, el responsable de ciberseguretat de la companyia, Chris Jackson, ja comentava que els desenvolupadors fa temps que no testegen les noves eines o aplicacions a Internet Explorer, ja que aquest navegador només es manté pel fet que certes empreses treballen amb els estàndards d'Explorer.

Jackson comentava també que moltes empreses usen pàgines web antigues als seus 'intranets' i necessiten els vells estàndards HTML, que ja no estan disponibles en navegadors moderns com Chrome, però sí a Explorer.

Així doncs, des de la companyia Microsoft desaconsella l'ús d'IE, perquè «no admet nous estàndards web i, si bé molts llocs funcionen bé, els desenvolupadors no estan provant per a Internet Explorer. Estan provant als navegadors moderns», fent que aquest navegador resulti obsolet i la seva funció com a navegador predeterminat no sigui útil.

Hi ha diverses raons: compatibilitat (les webs actuals no es mostren correctament), rendiment (es visualitzen de forma lenta), usabilitat (opcions d'ús del navegador menys còmodes) i, sobretot, i la més important, és un navegador NO SEGUR i des del juny passat ja és obsolet i no rep cap mena d'actualització de seguretat.

Múltiples vulnerabilitats trobades a IE, algunes d'elles, en els darrers anys ja han estat anunciades per exemple per la Oficina de Seguretat de l'Internauta, o les recomanacions de l'Incibe per no utilitzar més IE són algunes de les raons que ens fan veure la incoherència de la pàgina de requeriments tècnics de Red.es.

Entenem que la informàtica evoluciona molt ràpid i aquest sol ser el motiu pel qual moltes vegades el contingut web es queda de seguida obsolet.

Referent a l'ús d'IE als organismes públics, al mitjà digital de El Independiente es va publicar unes interessants opinions sobre L'efecte 15 de juny: és per tant la 'mort' d'Internet Explorer?

Meme d'Internet Explorer

L'efemèride de la fi d'Internet Explorer va generar una allau de memes geek. Un és la foto curiosa que es mostra a la portada d'aquesta publicació.

Per commemorar el final d'Internet Explorer del 15 de juny, l'enginyer de programari de Corea del Sud, Jung Ki-young, va pagar 430.000 wones (325€) per dissenyar i encarregar una làpida amb el famós logo de “e”, les dates en què va existir i un epitafi apropiat “Va ser una bona eina per descarregar altres navegadors.” És probable que la frase els resulti familiar als fanàtics dels mems de Rick i Morty.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes