Avui us presentem el decàleg del bon internauta. Tots, independentment de la nostra edat, formació o ubicació, passem el nostre dia a dia a Internet. Ja sigui gestionant bancs, comprant, cercant informació o conusultant el nostre correu electrònic. Internet és la nostra segona llar i saber navegar-hi és primordial per estar segurs.
Amb aquests 10 simples consells, podràs navegar amb seguretat:
Càmera
Tapa la càmera del teu ordinador. No cal que siguis important per resultar un bon esquer per als ciberdelinqüents. Com a persona tens molt de valor per a moltes empreses.
Antivirus
Els antivirus són com un pany a la porta de casa teva. No evita el robatori, però ho fa més difícil. No és la panacea, però hi ajuda molt.
Descàrregues
No descarregueu cap aplicació d'un mitjà que no sigui fiable. Si el que busques, té un preu, no donis voltes per trobar alguna cosa gratis perquè estàs exposant-te. Tu mòbil va amb tu a tota hora. El mòbil és un ordinador i et trackeja en tot moment. Tingues-ho en compte.
Informació
No envieu informació a gent que no coneixeu. Ni obris correus electrònics de desconeguts. No te'n refies i no donis res per fet.
Compres on-line
Quan compris online i rebis informació del seguiment del teu paquet, mira'l amb tranquil·litat. Fixa't a l'emissor. Si observes qualsevol anomalia, sobretot a la part al costat de la @, no contestis.
Registres
Quan et registris amb el teu correu electrònic, mai no has de donar la contrasenya del teu correu electrònic.
Gestors de contrasenyes
És bo aplicar una política correcta de contrasenyes. No posis el nom del teu gos ni el teu any de naixement. Hi ha bons gestors de contrasenyes amb generador de contrasenyes. Només has de memoritzar la clau mestra.
Regals
Ningú et regalarà un viatge a les Maldives o un iPhone nou tan fàcilment. Si reps publicitat, no et deixis emportar. Si de veritat et donen un premi, et localitzaran sense que tu donis les teves dades.
Correus
Fes servir diverses adreces de correu electrònic segons l'activitat que desenvolupis: assumptes personals, treball, associacions afins… Si t'hackegen una adreça, almenys no perds tota la teva informació.
Post-it
"Last but not least": al teu mitjà laboral, no posis la contrasenya de l'ordinador en un post-it a la vista de tothom.
Com veus, no es tracta de mesures complexes ni suposa grans esforços per aplicar-les. És senzillament aplicar el sentit comú i ésser conscient dels riscos existents.
Des d'Infordisa, amb el Kit de Conscienciació proporcionem formació als empleats en termes de ciberseguretat. Aquesta formació ajudarà a detectar riscos ia protegir l'empresa de ciberatacs.
No hi ha publicacions relacionades.