Damm, la següent víctima de la indústria de la ciberdelinqüència

L'atac informàtic per Ransomware ha paralitzat l'operativa de Damm.

No es coneixen encara els detalls tècnics de l'atac. "Les comandes s'estan servint amb total normalitat", ha assegurat un portaveu. Tot i així, les incidències informàtiques han paralitzat el funcionament de la fàbrica que Damm té al Prat i repercuteixen en «tota l'operativa» de l'empresa, segons fonts internes.

Aquest incident es coneix tot just tres dies després del ciberatac sofert MediaMarkt, que va afectar botigues de diversos països europeus, entre ells Espanya. La pròpia multinacional alemanya de productes electrònics va confirmar que la incidència va ser causada per un atac de ransomware, similar al patit fa poques setmanes per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ara, els tècnics de Damm treballen per restablir el sistema i analitzar l?abast de l?afectació. Damm reconeix que els responsables de l'atac van demanar un rescat, encara que no van voler especificar la quantitat.

«Enviem un missatge de tranquil·litat. Tenim producte i garantim el servei a tots els clients. Tenim un estoc important, tenim tres magatzems i uns 500 distribuïdors a tot Espanya que garanteixen el servei a tots els bars i restaurants»

Els ciberatacs, un problema en augment

El problema que té Damm a la fàbrica del Prat de Llobregat no és nou i diferents organismes n'han advertit en els darrers temps. Cal recordar que la Universitat Autònoma de Barcelona encara treballa per resoldre l?atac informàtic patit l?11 d?octubre.

El darrer informe de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, del setembre ja alertava que el sector dels aliments s'ha convertit en un nou objectiu dels atacs informàtics.

Segons l'agència, un dels factors clau d'aquest augment dels atacs és que es tracta d'un sector essencial «que no es pot permetre una aturada en la seva activitat i es poden veure obligats a pagar un rescat».

La majoria dels experts en ciberdelinqüència recomanen no pagar aquests rescats, malgrat que això comporti la pèrdua del material robat.

Atesa la situació actual, nosaltres reiterem poder disposar d'un DRP ben planificat. És a dir, un procés informàtic que ens permeti fer la recuperació de les dades en cas de ser atacats per un Ransomware.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes