Estàs preparat pel Black Phishing?

L'any passat el 20% de les compres van ser estafes

Falta una setmana per al divendres negre i ja tots haurem rebut impactes publicitaris que ens inciten a comprar qualsevol producte de forma online. Un estudi de Revolut i Dynata assegura que el 65% dels espanyols comprarà durant aquesta campanya i un 61% ho farà de forma online.

El Black Friday, una de les dates més esperades per als comerços, s'ha convertit en el tret de sortida a les compres nadalenques, seguit del Cyber Monday, per si encara quedés algun endarrerit. És una oportunitat perquè els negocis augmentin les vendes, perquè els consumidors aconsegueixin trobar algun atractiu descompte i lamentablement també una oportunitat per als ciber estafadors.

Espanya, paradís per als hackers

L'empresa de ciberseguretat ESET assenyala que el nostre país ha esdevingut la nació del món amb major sostracció de dades bancàries i el tercer amb més intents de phishing, un tipus de ciberatac que consisteix en l'enviament d'un correu electrònic simulant ser una entitat legítima per robar informació privada o realitzar un càrrec econòmic.

Consells per comprar en línia de forma segura

  1. Analitzar els correus electrònics que rebem oferint promocions i assegurar-se que és la marca oficial la que ho envia abans de fer clic en un enllaç o descarregar arxius adjunts.
  2. Comprovar que la pàgina tingui un apartat de seguretat i privadesa on expliqueu quines dades recullen i com les usen.
  3. Abans de fer una transacció, reparar que la pàgina sigui segura, comprovant que l'adreça comenci per “https” i tingui certificat de seguretat.
  4. Desconfiar si la pàgina no té avís legal amb informació sobre l'empresa, condicions de venda, devolucions o reclamacions.
  5. Buscar informació sobre la reputació de la botiga.
  6. Parar atenció a l'aspecte: disseny sigui homogeni, imatges tinguin qualitat i seccions completes i ben redactades.
  7. Sospitar si els preus estan molt per sota, en comparació amb altres llocs.

Un darrer consell genèric seria «tenir sentit comú«, però aquest pot fallar amb les presses que són provocades justament per les ofertes flaix…i és el que solen tenir el Black Friday.

/Keep IT secure

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes