firewall

Un tallafocs (del terme original en anglès firewall) és la part d'un sistema informàtic o una xarxa informàtica que està dissenyada per bloquejar l'accés no autoritzat, permetent alhora comunicacions autoritzades.

Els tallafocs poden ser implementats en maquinari o programari, o en una combinació de tots dos. Els tallafocs s'utilitzen sovint per evitar que altres usuaris d'Internet no autoritzats tinguin accés a les xarxes privades connectades a Internet. Aquests solen actuar com un organisme dinspecció que verifica les connexions que sestableixen entre una xarxa i un equip local. Un tallafocs regula, per tant, la comunicació entre tots dos per protegir l'ordinador contra programes maliciosos o altres perills d'Internet​. Tots els missatges que entrin o surtin de la intranet passen a través del tallafocs, que examina cada missatge i bloqueja aquells que no compleixen els criteris de seguretat especificats. També és freqüent connectar el tallafocs a una tercera xarxa, anomenada zona desmilitaritzada o DMZon s'ubiquen els servidors de l'organització que han de romandre accessibles des de la xarxa exterior

Un tallafocs correctament configurat afegeix una protecció necessària a la xarxa, però que en cap cas no s'ha de considerar suficient. La seguretat informàtica abasta més àmbits i més nivells de treball i protecció contra virus, malware, entre altres amenaces.

« Índex del glosari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email