malware

es diu programa maliciósprograma maligneprograma maliciós, En anglès malware (Escurçament de malicious programari), badware o codi maligne, A qualsevol tipus de programari que realitza accions perjudicials en un sistema informàtic de forma intencionada (a l'contrari que el «programari defectuós ») i sense el coneixement de l'usuari (a l'contrari que el programari potencialment no desitjat​).Exemples típic d'aquestes activitats malicioses són elrobatori d'informació (p. ex. troians), danyar o causar un mal funcionament el sistema informàtic (p. ex. Stuxnet, Shamoon o Txernòbil), provocar un perjudici econòmic, fer xantatge a l'propietari de les dades de el sistema informàtic (p. ex. ransomware o programes de xantatge), permetre l'accés d'usuaris no autoritzats, provocar molèsties o una combinació de diverses d'aquestes activitats.

Abans que el terme malware fora encunyat per Yisrael Radai el 1990,el programari maligne s'agrupava sota el terme «virus informàtic» (un virus és en realitat un tipus de programa maligne).

Per al 2020 un programa maliciós conegut amb el nom de Joker -a causa de que la icona que utilitza a l'hora d'aparèixer en botigues d'aplicacions és el d'un pallasso- infectar a més de 1700 aplicacions que van haver de ser retirada d'onze botigues d'aplicacions , però aquest s'adapta molt ràpidament a la botiga i es pot amagar fàcilment.

El malware té donar-se per hackers que entren a un dispositiu per diferents moviments, un d'ells són per enllaç i pel correu electrònic, i treuen informació de l'usuari.

« Índex del glosari
LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes