sistemes de reputació

En els serveis de compravenda en línia se solen adoptar sistemes de reputació. Aquests sistemes permeten conèixer lopinió de altres compradors i les seves experiències per valorar si el lloc mereix la nostra confiança.

Aquests sistemes permeten que els usuaris que han utilitzat un servei de compravenda en línia publiquin les seves opinions i experiències amb aquest i qualifiquin el servei. A partir d'aquesta informació, nosaltres ens podem fer una idea del nivell de confiança, seguretat i garantia que podem obtenir del servei si decidim utilitzar-lo.

Aquests sistemes són avantatjosos tant per als propietaris dels serveis de compravenda online com per als seus usuaris, per això, no és estrany que les pàgines especialitzades en compravenda, subhastes i venda per Internet demostrin el seu interès a utilitzar-los.

Un altre exemple de sistema de reputació són les llistes negres que valoren si una adreça IP són emissores de correu brossa o que valoren si una adreça IP allotja phishing. Aquests sistemes de reputació ajuden a evitar ser víctimes de spam o phishing.

« Índex del glosari

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes