La importància de mantenir la infraestructura actualitzada

Mantenir el programari actualitzat, com ja hem dit en moltes ocasions, és de fonamental importància ja que és la manera més fiable d'evitar problemes a nivell de vulnerabilitats i més permet millorar les funcions de les aplicacions dels nostres dispositius.

Doncs bé, si és important mantenir el programari actualitzat, ho és més disposar d'una bona estratègia de gestió de la infraestructura TI que garanteixi aquestes actualitzacions de manera planificada.

La gestió de la infraestructura IT

Administrant i monitoritzant correctament la infraestructura IT és probable que no sapiguem exactament com es comporta o el rendiment que presenta l'entorn, llevat que passi un desastre. Tenir el control de la infraestructura permet detectar quan canviar i actualitzar els sistemes, i quan es necessita mitigar el risc o posar en marxa contramesures. Sabrem quan serà necessari un pegat, quan estem a punt de superar la capacitat d'emmagatzematge, quan és el moment d'actualitzar les tecnologies.

D'altra banda, tenir el control implica limitar l'abast dels desastres que podrien desbaratar tot. Amb un correcte manteniment i una gestió adequada dels sistemes, serem capaços de minimitzar la incidència i el dany generats.

Consells de manteniment

Fer manteniments preventius i correctius, tenir polítiques clares d'ús i administració, així com un control correcte d'inventaris, són algunes de les maneres de facilitar aquesta tasca a l'equip d'IT.

Per això presentem alguns consells que ajudaran a mantenir la infraestructura de l'empresa funcionant perfectament.

 • Inventari d'actius
  A mesura que passa l'any, es van afegint i retirant equips de l'empresa. Entren empleats, es retiren o simplement ja han arribat a la fi de la seva vida útil i és hora de renovar la infraestructura. El mantenir un inventari actualitzat, és essencial per poder definir un pla de manteniment de la infraestructura. Per això no cal seure a comptar equips, hi ha plataformes especialitzades, que li permeten portar l'inventari de programari i maquinari de forma eficaç i ràpida.
 • Neteja preventiva de Hardware i Software
  Els equips d'oficina necessiten una neteja a l'mínim un cop a l'any, ja que els ventiladors i altres components emmagatzemen partícules contaminants a mesura que es fan servir, com poden ser partícules de pols, residus d'aliments, entre d'altres, mentre el programari instal·lat va recollint informació i emmagatzemant-la en arxius temporals que alenteixen el funcionament dels equips, un manteniment preventiu o correctiu (quan sigui necessari) a aquests equips farà la vida dels seus usuaris i la seva molt més senzilla.
 • Neteja del servidor:
  No ens cansem d'insistir en això, però el site és com el cervell de la infraestructura de la seva empresa. Ha de netejar al menys cada 3 mesos, ja que és el que permet que la tecnologia de la seva empresa funcioni de manera adequada. El remoure la pols, netejar pisos i equips, evita que incrementi la temperatura en aquest espai i en conseqüència la vida útil dels equips sigui més curta, sense esmentar la possibilitat que els equips es reinicien interrompent l'operació de la seva empresa.
  De la mateixa manera el dia a dia porta a canvis en la configuració d'equips, i moviment en els serveis, un correcte etiquetatge és vital per poder administrar la infraestructura de la seva empresa.
 • Actualització d'equips i pegats de seguretat
  Any a any tant les mesures de seguretat com els riscos van evolucionant i pel mateix és necessari que es faci l'actualització d'aquests components en els equips per garantir el seu correcte funcionament, això també permetrà revisar que l'usuari no hagi instal·lat programari arriscat en els equips.
 • Respatllers informació
  Un mai sap quan va a fallar un dels equips, és per això que és fonamental tenir polítiques de suport clares, que permetin tenir protegida la informació en cas d'un accident. Això peri- tarà que, en cas d'un incident, l'empresa pugui reprendre operacions de forma ràpida, només prenent el suport en comptes perdre-ho tot.

Avantatges de tenir la infraestructura correctament actualitzada.

El fet de comptar amb una estructura IT d'acord amb la mida i necessitats de la teva organització repercuteix positivament en el negoci. Ho fa per ser una forma simple, segura i escalable d'afrontar el futur fent servir la tecnologia com un aliat.

Els principals avantatges són:

 • Reducció de costos.
 • Augment de l'eficiència operativa.
 • Simplificació de l'manteniment i suport.
 • Escalabilitat i agilitat d'adaptació.
 • Disminució dels riscos de fallades.
 • Incrementa la seguretat.
 • Major capacitat de resposta.

Com es pot veure, portant un bon manteniment de la infraestructura tot són avantatges.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes