Detectat un mod de WhatsApp que espia amb el mòbil

Una modificació no oficial de l'aplicació de WhatsApp, coneguda com a 'mod', ha infectat més de 340.000 dispositius en només un mes amb el propòsit de robar dades personals, incloent enregistraments de micròfon i fitxers d'emmagatzematge extern. Aquesta modificació es distribueix a través de Telegram sota la promesa de millorar l'experiència d'usuari a l'aplicació de Meta, però en realitat recopila informació personal de manera clandestina. La companyia de ciberseguretat Kaspersky ha advertit sobre aquesta amenaça, ressaltant la importància dutilitzar aplicacions de missatgeria instantània oficials.

Com poden espiar?

El 'mod' en qüestió conté un mòdul espia maliciós que s'activa en encendre o carregar el telèfon de la víctima. Un cop activat, transmet dades com l'IMEI, el número de telèfon, codis de país i de xarxa, contactes i detalls del compte de la víctima cada cinc minuts.

També podeu activar enregistraments de micròfon i accedir a fitxers de l'emmagatzematge extern. Encara que la seva objectiu principal són parlants d'àrab i àzeri a països com Azerbaidjan, Aràbia Saudita, Iemen, Turquia i Egipte, s'han registrat atacs a tot el món, incloent als Estats Units, Rússia, Regne Unit i Alemanya. La amenaça es va tornar activa a mitjans d'agost del 2023.

Font: Kaspersky

Es recomana utilitzar solucions de seguretat fiables abans d'instal·lar programari de tercers i descarregar aplicacions només des de botigues i llocs web oficials.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes