Un ciberatac greu paralitza com a mínim tres grans hospitals de Barcelona

Els hospitals afectats són el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el de la Creu Roja de l'Hospitalet

Un ciberatac afecta des d'aquesta matinada el funcionament dels hospitals, CAP i la resta de centres que pertanyen al Consorci Sanitari Integral.

Segons ha confirmat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l'atac seria greu i afecta el funcionament de la xarxa d'assistència de diversos hospitals i altres centres sanitaris catalans, sobretot de la Regió Metropolitana Sud. Els Mossos investiguen l?origen de l?atac, mentre que l?Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballa per solucionar la situació.

Els hospitals afectats són el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el hospital de la Creu Roja d'Hospitalet.

La resta de centres afectats són: a Barcelona, el CAP Sagrada Família i el Servei de Valoració de la Discapacitat. A l'Hospitalet de Llobregat, l'Hospital Sociosanitari, el CAU Ronda Torrassa, el CAP Collblanc, el CAP Torrassa, i la Residència Collblanc i la Residència Francisco Padilla. A Cornellà, el Centre d´Atenció Especialitzada (CAE) i, finalment, el CAE Sant Feliu de Llobregat.

Salut assegura que l'atenció a Urgències està garantida, però encara no ha confirmat com altera altres àmbits assistencials. En qualsevol cas, segons personal sanitari, no funciona el sistema per entrar a les històries clíniques dels pacients, ni el correu electrònic.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes