Vulnerabilitat CVE-2021-44142 explotada en sistemes NAS de Synology

Crítica alerta 5

El SOC d'Infordisa ha reportat diverses violacions de seguretat per atacs de tipus ransomware a diferents organitzacions. Els atacs s'han executat les últimes hores de forma coordinada i han afectat concretament diversos sistemes NAS de Synology.

Concretament la vulnerabilitat explotada és la CVE-2021-44142. 

Amb aquesta explotació, encara que les còpies estiguin en un recurs de xarxa “//URL” protegida per contrasenya, si utilitzen SAMBA s'han vist compromeses. 

Descripció 

CVE-2021-44142 es una vulnerabilidad que permite a los atacantes remotos executar codi arbitrari a les instal·lacions afectades de Samba. 

Samba és un conjunt de programari d'interoperabilitat estàndard integrat a Windows. 

La bretxa específica existeix amb l'anàlisi dels metadades d'EA al daemon del servidor smbd en obrir un fitxer. Un atacant pot abusar d'aquesta vulnerabilitat per executar codi en el context arrel, fins i tot sense autenticació. 

Solució 

Samba ja va publicarel pegat de codi font per a aquesta bretxa el 31 de gener, juntament amb les altres vulnerabilitats que els van ser revelades. 

Synology també va publicar les versions del seu programari DSM (Disk Station Manager) afectades per aquesta vulnerabilitat i els updates de seguretat a aplicar. 

Producte 

Severitat 

Disponibilitat

DSM 7.0 

No afectada 

N/A 

DSM 6.2 

Important 

Upgrade to 6.2.4-25556-4 or above. 

DSMUC 3.1 

No afectada 

N/A 

VS960HD 

No afectada 

N/A 

SRM 1.2 

No afectada

N/A 

Samba també va anunciar- que aquesta vulnerabilitat afecta totes les versions de Samba anteriors a la 4.13.17. A més, s'han publicat comunicats de seguretat per corregir aquesta bretxa per a Samba 4.13.17, 4.14.12 i 4.15.5, aconsellant als administradors que actualitzin aquestes versions i apliquin el pegat immediatament. 

Samba també ha aconsellat eliminar el mòdul fruit VFS de les línies d'objectes vfs com a solució. 

Rep les alertes de seguretat al teu email:
Comparteix aquesta alerta de seguretat:

Deixa un comentari

LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes