10 tips per treballar en temps de COVID

Abans de la pandèmia només 2 de cada 10 treballadors tenien l'opció de teletreballar i només el 4% d'empreses disposaven de sistemes i infraestructura preparada per realitzar teletreball.

Des de març de l'2021 a causa de la COVID va començar a implementar-se el teletreball de forma ràpida i amb molt poca organització, i moltes empreses no van pensar prou en la ciberseguretat. A causa d'això ha crescut la ciberdeliqüència exponencialment.

Per això hem de garantir que les nostres dades estiguin segures estiguem a l'oficina o teletreballant. Cal basar-se en filosofia zero-trust o tolerància zero, que significa que tot el que no tinguem al nostre control ho hem de tractar com una amenaça. I hem de pensar que la seguretat és com una ceba, que té moltes capes i que seran els obstacles dels nostres atacants, en cas que una falli n'hi haurà d'altres que evitaran que accedeixin a la nostra informació.

Imatge d'Freepik

A continuació, t'oferim 10 tips molt senzills per millorar la seguretat de les seves dades en temps de teletreball.

  1. seguretat perimetral firewall. Que detecti i bloquegi comportament sospitós, i tenir-los sempre actualitzats i ben configurats.
  2. Antivirus. És important tenir un i actualitzat. És interessant que el teu equip de TI o el teu proveïdor, monitoritzi l'estat amb eines de gestió centralitzada.
  3. Xifrat d'extrem a extrem Si ens connectem remotament a l'empresa, que sigui mitjançant una VPN amb un bon xifrat.
  4. No utilitzar eines gratuïtes com Any-Desk, TeamViewer, que ens obliga a mantenir 24/7 nostres equips encesos, perquè els ciberdelinqüents solen aprofitar les nits per executar els atacs i no aixecar sospites
  5. si tenim reunions o videotrucades hem d'assegurar que sigui segura i utilitzar una eina de comunicació empresarial avançada com Microsoft Teams.
  6. És un bon moment per pensar amb les contrasenyes que fas servir. Fer-les més complexes, que hagin de modificar amb més freqüència.
  7. Utilitza la autenticació multifactor (MFA) és un sistema de seguretat que requereix més d'una manera d'autenticació per assegurar que persones alienes hi tinguin accés.
  8. posar permisos d'accés a les carpetes compartides dels nostres sistemes. L'usuari ha d'accedir només a les dades que realment necessita accedir per les seves tasques a l'empresa.
  9. tenir els PC actualitzats i en l'última versió disponible. Si veiem l'avís de Windows Update que hi ha una actualització per instal·lar, instal la!
  10. Si veus algun comportament estrany als teus dispositius notifica immediatament al teu departament IT perquè puguin investigar que està passant i així evitar danys.

Esperem que us siguin d'ajuda aquests consells i els ajudin a millorar. Si voleu informació poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes