Els missatges SMS són vulnerables: com protegir la teva seguretat i privadesa

Els missatges SMS són una forma de comunicació popular que es fa servir per a una varietat de propòsits, des de la comunicació personal fins a la banca i l'atenció mèdica. No obstant això, els SMS no són segurs i poden posar en risc la teva privadesa i seguretat.

Què són els missatges SMS?

Els missatges SMS, o missatges de text, són missatges curts que s'envien mitjançant una xarxa de telefonia mòbil. Els missatges SMS s'utilitzen per a una varietat de propòsits, com ara enviar missatges personals, rebre codis de verificació o rebre notificacions de serveis.

Per què els missatges SMS no són segurs?

Els missatges SMS no estan xifrats d'extrem a extrem, cosa que significa que poden ser interceptats per tercers. Això vol dir que algú que tingui accés a la xarxa de telefonia mòbil pot llegir els teus missatges SMS.

A més, els missatges SMS no estan protegits contra el phishing, una tècnica que s'utilitza per enganyar les persones perquè revelin informació confidencial. Els missatges SMS de phishing poden semblar legítims, però poden contenir enllaços o fitxers que descarreguen malware o roben informació personal.

Com protegir la teva seguretat i privadesa?

Per protegir la teva seguretat i privadesa quan utilitzis els missatges SMS, pots seguir aquests consells:

  • Evita enviar informació confidencial a través dels missatges SMS. Això inclou informació com ara contrasenyes, números de targetes de crèdit o números d'identificació personal (PIN).
  • Sigues cautelós amb els missatges SMS de remitents desconeguts. Mai feu clic a enllaços o obris fitxers adjunts de missatges SMS de remitents desconeguts.
  • Fes servir una aplicació de missatgeria segura. Les aplicacions de missatgeria segures, com ara Google Messages, utilitzen xifrat extrem a extrem per protegir els teus missatges.

Conclusió

Els missatges SMS són una forma de comunicació convenient, però són importants prendre mesures per protegir la teva seguretat i privadesa. En seguir els consells anteriors, pots ajudar a protegir-te dels atacs cibernètics.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email