Els missatges SMS són vulnerables: com protegir la teva seguretat i privadesa

Els missatges SMS són una forma de comunicació popular que es fa servir per a una varietat de propòsits, des de la comunicació personal fins a la banca i l'atenció mèdica. No obstant això, els SMS no són segurs i poden posar en risc la teva privadesa i seguretat.

Què són els missatges SMS?

Els missatges SMS, o missatges de text, són missatges curts que s'envien mitjançant una xarxa de telefonia mòbil. Els missatges SMS s'utilitzen per a una varietat de propòsits, com ara enviar missatges personals, rebre codis de verificació o rebre notificacions de serveis.

Per què els missatges SMS no són segurs?

Els missatges SMS no estan xifrats d'extrem a extrem, cosa que significa que poden ser interceptats per tercers. Això vol dir que algú que tingui accés a la xarxa de telefonia mòbil pot llegir els teus missatges SMS.

A més, els missatges SMS no estan protegits contra el phishing, una tècnica que s'utilitza per enganyar les persones perquè revelin informació confidencial. Els missatges SMS de phishing poden semblar legítims, però poden contenir enllaços o fitxers que descarreguen malware o roben informació personal.

Com protegir la teva seguretat i privadesa?

Per protegir la teva seguretat i privadesa quan utilitzis els missatges SMS, pots seguir aquests consells:

  • Evita enviar informació confidencial a través dels missatges SMS. Això inclou informació com ara contrasenyes, números de targetes de crèdit o números d'identificació personal (PIN).
  • Sigues cautelós amb els missatges SMS de remitents desconeguts. Mai feu clic a enllaços o obris fitxers adjunts de missatges SMS de remitents desconeguts.
  • Fes servir una aplicació de missatgeria segura. Les aplicacions de missatgeria segures, com ara Google Messages, utilitzen xifrat extrem a extrem per protegir els teus missatges.

Conclusió

Els missatges SMS són una forma de comunicació convenient, però són importants prendre mesures per protegir la teva seguretat i privadesa. En seguir els consells anteriors, pots ajudar a protegir-te dels atacs cibernètics.

Comparteix aquest contingut:

1 comentari a “Los mensajes SMS son vulnerables: cómo proteger tu seguridad y privacidad”

Deixa un comentari

LIVE WEBINAR | 26/10/23

Com implantar un SOC 24/7 amb Sophos MDR

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes