27 països europeus participen en un simulacre de ciberatac a gran escala

Els 27 Estats membres de la Unió Europea participen des d'aquest dilluns en un simulacre de ciberatac a gran escala, amb l'objectiu de provar la cooperació a nivell tècnic i polític davant de crisis de seguretat.

L'exercici, anomenat Cyber Europe 2023, està organitzat per l'Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) i compta amb la participació d'experts dels Vint-i-set, de la Comissió Europea i d'ENISA.

Fotograma de la pel·lícula WarGames 1983 (Metro-Goldwyn-Mayer)

El simulacre simula un atac cibernètic dirigit a infraestructures crítiques europees, com ara xarxes elèctriques, hospitals i serveis públics. Els participants hauran de treballar plegats per identificar i respondre a l'atac de manera coordinada.

L'objectiu del simulacre és millorar la capacitat de la UE per respondre a ciberatacs complexos i coordinats. Els participants podran practicar els procediments i aprendre de les experiències d'altres països.

El ciberatac és una de les amenaces principals a la seguretat d'Europa. En els darrers anys, la UE ha estat víctima d'una sèrie de ciberatacs importants, com l'atac a la xarxa elèctrica d'Ucraïna el 2015.

El simulacre Cyber Europe 2023 és una oportunitat per a la UE per millorar la seva preparació davant ciberatacs i protegir els seus ciutadans i ciutadans.

Què en penses, d'aquest simulacre? Creus que cal que la UE es prepari millor davant de ciberatacs?

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Rep les més importants al teu email