Perquè el xifratge HTTPS a la web és indispensable

En navegar per pàgines web d'internet podeu anar per dos tipus de protocols, el HTTP o HTTPS, la diferència fonamental entre tots dos és la seguretat.

El HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), és un protocol segur de transferència d'hipertext que protegeix la integritat i la confidencialitat de les dades dels usuaris, entre els seus ordinadors i el lloc web.

Així doncs, l'HTTPS protegeix la vostra navegació connectant de forma segura el vostre navegador o aplicació amb els llocs web que visiteu. HTTPS utilitza una tecnologia de xifrat (SSL o TLS) per protegir aquestes connexions.

En navegar per internet, el més probable és que el vostre navegador alterni entre tots dos protocols. Però en cap cas en una mateixa pàgina web que estigui amb el protocol HTTPS podrà mostrar al seu interior contingut ubicat a HTTP (no segur).

Avantatges d'usar HTTPS

Oferir una capa de seguretat a l'internauta és l'avantatge més gran, però ja des de fa uns anys, des que el cercador de Google va anunciar que tenir una web a HTTPS impactava positivament al SEO, molts llocs webs es van sumar al protocol HTTPS.

També hi ha altres requisits tècnics. Per exemple, si naveguem per una pàgina web d'e-commerce, si aquesta té connectada una passarel·la de pagament, el requisit tècnic de tenir un certificat SSL serà indispensable. Per tant, si naveguem per un e-commerce sense HTTPS, mai no hauríem de comprar-hi res.

Les lletres SSL en anglès signifiquen Secure Sockets Layer (capa de connexió segura). La tecnologia SSL permet la transferència de dades xifrades entre un servidor i un navegador web. Encripta la informació per evitar que la interceptin els hackers informàtics que usen programes de rastreig de la web.

TLS significa Transport Layer Security (seguretat a la capa de transport) i és la versió actualitzada i millorada de SSL.

Als informes de transparència de Google que ha fet públics, podem veure com a dia 10 de juliol, el 95% del trànsit xifrat de les webs, ja ve xifrat.

Trànsit xifrat a Google

El punt de creixement va passar justament el 2014, quan Google va anunciar que ho tindria en compte per tenir un bon posicionament SEO.

Les recomanacions de Google són claríssimes:

Heu de protegir el vostre lloc web amb HTTPS, encara que no manegeu comunicacions confidencials. HTTPS protegeix la integritat del seu lloc web i la privadesa i seguretat dels seus usuaris. A més, les noves i potents funcions de la plataforma web estan restringides als llocs que ofereixen HTTPS.

Si en l'actualitat, disposem d'una pàgina web, hem d'assegurar-nos que es pugui navegar mitjançant l'HTTPS i que el certificat estigui vigent. Ser del grup de la xarxa mundial del 5% no és gens interessant.

En el nostre cas, el SOC.infordisa.com a més disposa de certificat SSL consultable via web (link del logo Secure GlobalSign ubicat a la part inferior d'aquesta web).

Si volem veure l'estat del certificat de qualsevol web, haurem de fer clic al cadenat ubicat a la barra del navegador, davant de l'adreça.

Així que, per seguretat de la navegació web i visibilitat als cercadors, disposar d'un cadenat actiu a la barra de navegació és el més important.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes