Com evitar suplantacions d'identitat d'entitats bancàries

Una nova pandèmia sembla que s'està gestant en l'àmbit digital, als informes de ciberatacs del 2021 ja es pronosticava un augment creixent.

En aquest inici del 2022, diverses entitats bancàries, amb els seus departaments de comunicació, han començat a comunicar mitjançant emails a tots els seus clients que augmentin la seva atenció a qualsevol intent de suplantació d'identitat.

Les suplantacions d'identitat vénen per falsos correus electrònics (phishing) i també SMS (smishing).

Segons Caixa Bank:

"S'estan patint suplantacions d'identitat massives a través de missatges SMS falsos".

A continuació recopilem tots els aspectes per tenir en compte i evitar caure en aquest tipus d'estafes.

1

Claus d'accés

Cap entitat bancària, empresa o institució legítima demanarà mai les claus d'accés de la banca digital, ni tampoc altres dades personals, com ara el telèfon mòbil. Ja sigui per correu electrònic, SMS o per un QR que pot anar a una pàgina web fraudulenta.

2

Enllaços als SMS

Mai has de clicar directament als enllaços dels SMS. Aquests SMS poden aparèixer dins del mateix fil que l'entitat bancària, ja que es poden falsificar 😓.

3

APP del banc

Cal accedir sempre a través de l'APP legítima del banc, o bé a través de la pàgina web oficial de l'entitat, escrivint sempre l'adreça directament a la barra del navegador. Fixar-se molt bé a les URLs i que siguin mitjançant el protocol assegurança HTTPs.

4

Missatges urgents

Deus desconfiar de missatges que tractin de transmetre urgència, que amenacin de bloquejar el compte o qualsevol altra acció similar o que ofereixin premis o ofertes especials.

5

Antivirus i antimalware

Protegeix el teu dispositiu amb antivirus i un antimalware. Heu de tenir sempre actualitzat el navegador, aplicacions i el sistema operatiu.

6

Trucades inesperades

Si rebeu alguna trucada inesperada del banc que us demana la contrasenya d'accés a les claus d'operacions, no us refieu, mai no s'han de proporcionar.

7

Llegir amb atenció

Llegir sempre amb la màxima atenció qualsevol notificació abans d'acceptar qualsevol moviment financer o operació de compra.

8

Preguntar al teu banc

Davant de qualsevol dubte, contacteu amb la vostra entitat financera mitjançant el gestor o el servei d'Atenció al Client.

Aprofitem per recordar-te que, atès el panorama de ciberatacs actual, el que és primordial en seguretat informàtica és tenir una bona formació i ser coneixedor dels riscos a què ens exposem. Per aquest motiu et recordem que tens a la teva disposició el Kit de Conscienciació en ciberseguretat, un paquet de formació que té l'objectiu de dotar els usuaris de la teva empresa dels coneixements necessaris per evitar ser enganyats per ciberatacs.

En tot allò relacionat amb la ciberseguretat, la formació és la millor prevenció.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes