Microsoft anuncia els pegats en calent per al Windows 11

Microsoft ha anunciat que està treballant en un sistema d’actualització per a Windows 11 que evitarà el reinici forçat després de les actualitzacions. Això es farà mitjançant pegat en calent, una tècnica que ja es pot veure en altres productes de la companyia com ara Xbox o Windows Server. Ara, aquesta funcionalitat arribarà als nostres ordinadors personals.

La clau d’aquesta qüestió rau en l’última versió de Windows 11, que ha estat publicada al canal de desenvolupadors. En aquest cas, els desenvolupadors estan provant una opció anomenada “Seguretat basada en la virtualització”, que, quan s’activa, canvia la cadena de compilació de Windows a “ge_release_svc_hotpatch_prod1.240211-0859”.

Mitjançant aquests pegats en calent, Microsoft explica que “parxejaran” el codi en memòria dels processos en execució, evitant així la necessitat de reiniciar-los. Cal destacar que aquesta tècnica només afectarà els pegats de seguretat, no a les grans actualitzacions de funcionalitats.

No obstant aquesta novetat, el reinici serà necessari cada uns pocs mesos, però podrem estar tranquils sabent que al llarg de l’any només reiniciarem tres o quatre vegades per aquest motiu, mentre que actualment gairebé ho hem de fer cada mes. I, igualment, si hi ha una actualització extremadament important, el reinici serà obligatori. Realment aquesta mesura només afectarà als petits pegats que es llancen de manera regular.

Per quan tindrem els pegats en calent?

Sembla ser que serà per a la Windows 11 24H2 que es llançarà a finals del 2024. Destacar que aquesta actualització també anirà carregada de novetats centrades en la intel·ligència artificial com ja es rumorejava per a Windows 12.

Cal comentar que per poder alliberar memòria i fer neteja dels processos del sistema operatiu, fer un “reset” continuarà sent una molt bona opció, i si necessiteu suport IT professional? sempre estarem a la vostra disposició.

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: