Com puc comprovar si el meu ordinador està hackejat i què puc fer?

El hackeig fa referència a les activitats que busquen comprometre els dispositius digitals, com ara ordinadors, telèfons intel·ligents, tauletes i fins i tot xarxes senceres.

El meu ordinador està hackejat? 😓

Hi ha diverses maneres de comprovar si el teu ordinador ha estat hackejat, aquí us donem alguns senyals comuns que indicarien que el teu ordinador podria estar compromès:

Activitat inusual a la xarxa

Si notes que hi ha una gran quantitat de trànsit a la teva xarxa, o que hi ha connexions sospitoses provinents d'adreces IP desconegudes, és possible que el vostre ordinador hagi estat hackejat.

Programes inusuals en execució

Si veus programes o processos al teu ordinador que no reconeixes o que no haurien de ser-hi, és possible que hagin estat instal·lats per un hacker.

Canvis a la configuració

Si la configuració del vostre ordinador ha canviat sense el vostre consentiment, és possible que algú hi hagi accedit.

Pop-ups o missatges sospitosos

Si veus missatges o alertes al teu ordinador que semblen ser enganyoses o malicioses, és possible que el teu ordinador estigui infectat amb malware.

Lentitud en el rendiment

Si el vostre ordinador s'ha tornat significativament més lent, és possible que estigui sent utilitzat per minar criptomonedes o realitzar altres activitats no desitjades.

Què he de fer si el meu ordinador està hackejat? 🤔

Si sospites que el teu ordinador ha estat hackejat, hi ha diverses mesures que pots prendre per protegir-te:

Canvia les contrasenyes

Canvia les contrasenyes de tots els comptes importants, incloent el teu correu electrònic, xarxes socials, banca en línia, etc.

Escaneja el teu ordinador amb un programari de seguretat

Utilitza un programari de seguretat fiable per escanejar el teu ordinador i eliminar qualsevol codi maliciós o virus que hi pugui ser present.

Fes una còpia de seguretat de les teves dades

Assegureu-vos de tenir una còpia de seguretat dels vostres fitxers i fotografies importants, per si necessiteu restaurar-los en cas que el hacker hagi eliminat o malmès les vostres dades.

Mantingues el teu sistema operatiu i programes actualitzats

Assegureu-vos de mantenir el vostre sistema operatiu i els vostres programes actualitzats amb les últimes actualitzacions de seguretat.

Si no estàs segur d'estar net?, demana ajuda

Si el problema persisteix, cerca ajuda especialitzada de professionals de seguretat informàtica per assegurar-te que el problema hagi estat resolt completament.

Sempre cal fer un seguiment i mantenir l'equip i el programari actualitzat, i recorda que la prevenció és el més important.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes