Els 3 malwares més perillosos del moment

El malware més perillós del moment: Snake Keylogger escala al podi per primera vegada, mentre que Emotet continua el seu “regnat” al primer lloc.

Segons Check Point Research informa que Emotet ha augmentat la seva incidència ia més continua sent el codi maliciós que més impacte té arreu del món, mentre que Snake Keylogger ha aconseguit arribar a la tercera posició.

A continuació llistem els tres malwares més buscats a Espanya del mes de juny passat:

↔ Emotet

Ha afectat el 14% de les organitzacions de tot el món al juny.

Emotet és un troià avançat, autopropagable i modular que al seu dia es va utilitzar com a troià bancari i que actualment distribueix un altre tipus de codi maliciós o campanyes malicioses. Emotet utilitza múltiples mètodes per mantenir la persistència i tècniques d'evasió per evitar ser detectat i pot propagar-se a través de correus electrònics spam de phishing que contenen adjunts o enllaços maliciosos.

↔ Formbook

FormBook és un Infostealer dirigit al sistema operatiu Windows i va ser detectat per primera vegada el 2016. Es comercialitza com a Malware as a Service (MaaS) en fòrums clandestins de hacking per les seves potents tècniques d'evasió i el seu preu relativament baix. FormBook recol·lecta credencials de diversos navegadors web, recull captures de pantalla, monitoritza i registra les pulsacions del teclat, i pot descarregar i executar fitxers segons les ordres del seu C&C.

↑ Snake Keylogger

Es tracta un keylogger .NET modular i un lladre de credencials que es va detectar per primera vegada a finals de novembre del 2020; la seva funcionalitat principal és registrar les pulsacions dels usuaris i transmetre les dades recopilades als actors de la amenaça. Les infeccions de Snake suposen una gran amenaça per a la privadesa i la seguretat en línia dels usuaris, ja que el malware pot robar pràcticament tota mena d'informació sensible i és un keylogger especialment evasiu i persistent.

Comparteix aquest contingut:

Deixa un comentari

Calendari ciberseguretat /24

LIVE WEBINAR | 1/2/2024

Com protegir el teu Active Directory d'atacs Ransomware amb Tenable

Alertes de seguretat

Estigues informat, rep-les al teu email
Consulta les últimes alertes