Dia Internacional del Programador: Celebrant la Creativitat darrere del Codi

El 13 de setembre es celebra arreu del món el Dia Internacional del Programador, una data especial per commemorar i homenatjar aquells individus apassionats que treballen escrivint línies de codi, resolent problemes complexos i creant tecnologies innovadores. Però, per què es va triar el 13 de setembre per a aquesta celebració?

Origen del Dia Internacional del Programador

El dia del programador es celebra realment cada 13 o 12 de setembre i darrere aquesta data assenyalada hi ha la petició que van fer al govern de Rússia els programadors Valentin Balt i Michael Cherviakov.

Van voler que la celebració coincidís amb el dia 256 de l’any perquè amb un codi de 8 bits es poden representar 256 caràcters diferents. Per això la data varia i és el 13 de setembre o el 12 si és en un any de traspàs. A més, 256 és la potència més gran de 2 abans de superar el 365, ja que la següent és 512 i un any només té 365 dies.

Inicialment, la celebració va començar a Rússia i de manera progressiva es va anar estenent a diferents països fins a l’actualitat.

Va ser el 2002, quan els dos programadors russos, Valentin Balt i Michael Cherviakov, van recollir signatures per demanar al govern rus que declarés el Dia dels Programadors. I va ser el 2009 quan el Ministeri de Mitjans de Comunicació de Rússia va reconèixer aquest dia com a festa oficial.

Celebrant la Creativitat darrere del Codi

El Dia Internacional del Programador és una ocasió perfecta per reflexionar sobre l’impacte que els programadors tenen en el món modern. Des de les aplicacions que utilitzem als nostres telèfons intel·ligents fins als sistemes de gestió de dades utilitzats en empreses i institucions arreu del món, els programadors tenen un paper essencial en la nostra societat.

Aquest dia també és una oportunitat per agrair als programadors per la seva creativitat i dedicació per resoldre problemes i crear solucions innovadores. La programació és una disciplina que fomenta la creativitat i la resolució de problemes, i els programadors són els artífexs darrere de la tecnologia que han transformat les nostres vides.

En resum, el Dia Internacional del Programador, celebrat el 13 o 12 de setembre, és una data especial que reconeix la importància dels programadors en la nostra societat. És un dia per celebrar la creativitat i la innovació que impulsa la indústria de la tecnologia, i per agrair a tots els programadors pel seu dur treball i contribucions contínues.

Així que, en aquest Dia Internacional del Programador, prenem un moment per apreciar la màgia darrere del codi que impulsa el nostre món digital i agrair als programadors per la seva incansable dedicació. 🎉👏👩‍💻👨‍💻

				
					<day256>
    Feliç Dia Internacional del Programador!
</day256>
				
			
Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: