Espanya suspèn en ciberseguretat, i amb nota baixa

Segons un estudi de ObservaCiber (organisme de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Govern d’España), assenyalen que Espanya al 2021 havia aconseguit una força laboral en ciberseguretat propera als 149.774 treballadors amb una bretxa de talent estimada de 26.024 persones. En conseqüència, una de les prioritats més grans que actualment té l’administració és fer front al repte d’identificar, atreure, desenvolupar i retenir el talent en els diversos camps de la ciberseguretat.

En aquest estudi es posen de manifest altres dades  molt preocupants:

Estimen que només el 20% dels professionals que han de vetllar per la seguretat a la xarxa posseeixen una formació adequada.

En només dos anys seran necessaris a Espanya 83.000 experts, el doble dels actuals.

El 60% de les PIMES no inverteixen en aquest àmbit ni compten amb personal i estratègies específiques.

En resum, aquest informe evidencia el poc nivell en ciberseguretat en el que es troba Espanya. És per això que es tracta d’una assignatura pendent que cal reforçar i on tots els professionals del sector haurem de fer grans esforços. Pel que fa al posicionament d’Infordisa, centrem els nostres esforços en disposar d’un ampli equip professional experimentat en matèria de ciberseguretat que conforma un SOC (Security Operations Center) de referència per als nostres clients. Un equip orientat a la formació permanent i amb un enfoc que posen la millora continua com a principal motor de la nostra activitat. Mitjançant la metodologia PDCA, aportem un seguit de solucions que busquen donar protecció i seguretat al negoci dels nostres clients. Visita el portal de ciberseguertat SOC.infordisa on hi trobaràs informació rellevant en matèria de ciberseguretat així com les alertes de seguretat informàtica que cal tenir en compte. Ser conscients dels riscos i formar-se és la clau per mantenir un entorn protegit davant de les principals amenaces.
/ Keep IT secure
Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: