L’ús de la IA generativa està creixent a España, segons Microsoft

El 62% de les empreses espanyoles utilitzen la IA

Les organitzacions espanyoles han accelerat substancialment la seva intensitat d’ús de IA generativa el 2023, que s’ha multiplicat per 5,7 entre el tercer i el quart trimestre de l’any passat, segons dades de Microsoft.

Això situa Espanya en quart lloc a Europa (darrere de Dinamarca, Alemanya i el Regne Unit) i novè a nivell mundial. Tot i això, aquesta xifra positiva contrasta amb altres indicadors: la proporció de persones amb habilitats d’IA és menor a Espanya que en altres països (posició catorze a Europa) segons dades de LinkedIn, i ocupa la 15a posició a Europa pel que fa al nombre de desenvolupadors de programari d’IA, segons dades de GitHub.

No obstant això, el president de Microsoft a Espanya, Alberto Granados, veu això com una “gran oportunitat”, posant l’accent en la formació i el ‘reskilling’, i creu que la inversió anunciada per la companyia nord-americana a Espanya – 1.950 milions d’euros en infraestructura per a IA – serà rellevant en aquest sentit. “Tenim els mecanismes per revertir aquestes dades”, defensa Granados en un encontre amb la premsa especialitzada celebrat a Madrid, en el marc d’una nova edició del Microsoft AI & Innovation Summit, i en el qual ha insistit a destacar la “gran reacció” de les empreses espanyoles en l’adopció d’aquesta tecnologia.

Segons dades de IDC, el 62% de les empreses grans i organitzacions públiques a Espanya ja utilitzen la IA i un 25% planeja fer-ho en els pròxims 24 mesos. Entre els objectius o resultats que esperen aconseguir amb les seves inversions en IA, el més comú és una millora de l’eficiència operativa, seguit de l’estalvi de costos i una millora de l’agilitat empresarial.

El teu aliat amb la IA

Com ja sabeu, a Infordisa sempre hem volgut acompanyar a les empreses amb totes les necessitats tecnològiques imaginables. En aquest nou paradigma, també volem estar al vostre costat.

Si teniu qualsevol necessitat per millorar els vostres processos amb la IA? en podem parlar:

Contacta amb nosaltres

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: