Kit Consulting: nova ajuda per a la Transformació Digital de les PIMEs

Taula de continguts

Què és Kit Consulting?

En un món cada cop més digitalitzat, les petites i mitjanes empreses (PIMEs) enfronten el desafiament constant d’adaptar-se per mantenir-se competitives. Aquí és on Kit Consulting entra en joc, una iniciativa innovadora que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Kit Consulting ofereix assessorament especialitzat a PIMEs per accelerar-ne la transformació digital. A diferència d’altres programes que se centren en la implementació directa de tecnologies, Kit Consulting proporciona una guia estratègica personalitzada, ajudant les empreses a identificar i aprofitar les oportunitats digitals que s’adaptin millor a les seves necessitats específiques.

A qui està dirigit?

Aquest programa està dissenyat exclusivament per a petites i mitjanes empreses amb un nombre d’empleats que varia entre 10 i 249. Les empreses interessades han d’estar domiciliades a Espanya i complir criteris específics establerts per la regulació de la Unió Europea per ser considerades PIMEs. A més, han d’estar al dia amb les obligacions fiscals i de seguretat social.

Quins serveis ofereixen?

Kit Consulting se centra en quatre àrees principals d’assessorament:

 1. Estratègies de Digitalització:
  Avaluació de les tecnologies actuals de lempresa i planificació de la integració de noves tecnologies.
 2. Optimització de processos:
  Millora de processos interns mitjançant solucions digitals per augmentar l’eficiència.
 3. Capacitació Digital:
  Formació de treballadors en noves eines i plataformes digitals per assegurar una transició suau.
 4. Seguretat Digital:
  Assessorament en la implementació de mesures de seguretat per protegir les dades i les operacions de l’empresa.

Categories de serveis d’assessorament

 • Servei d’Assessorament en Intel·ligència Artificial

  Ajuda màxima de 6.000€
  El principal objectiu d’aquest servei és dotar-te d’un pla d’intel·ligència artificial adaptat a les necessitats de les pimes. Coneixeràs la inversió requerida i les mesures necessàries per a la seva adopció. A més, el teu aprenentatge es prioritzarà en tècniques d’intel·ligència artificial. També es realitzarà un cas dús adaptat a la teva pime.

 • Servei d’Assessorament en Anàlisi de Dades (Bàsic)

  Ajuda màxima de 6.000€
  El principal objectiu d’aquest servei és dotar-vos d’un pla d’anàlisi de dades bàsic adaptat a les necessitats de la vostra pime. Coneixeràs la inversió requerida i les mesures necessàries per a la seva adopció. A més, es prioritzarà el teu aprenentatge en processos per a l’extracció i l’anàlisi de dades.

 • Servei d’Assessorament en Anàlisi de Dades (Avançat)

  Ajuda màxima de 6.000€
  Si ja compteu amb un sistema d’anàlisi de dades bàsic, el principal objectiu d’aquest servei és aportar-vos un pla d’anàlisi més avançat a adaptat a les necessitats de la vostra pime. En aquest pla es determinarà la inversió i les mesures necessàries perquè puguis establir un sistema avançat d’anàlisi de dades a la teva pime, prioritzant l’establiment, la millora, l’automatització i l’aprenentatge de processos per a extracció i anàlisi de dades.

 • Servei d’assessorament en vendes digitals

  Ajuda màxima de 6.000€
  El principal objectiu d’aquest servei és establir la inversió necessària i les tècniques de màrqueting digital, incloent-hi l’aprofitament de tecnologies d’intel·ligència artificial, per millorar el rendiment de les vendes en línia, i fer un cas d’ús adaptat a l’àrea de vendes digitals de la teva pime.

 • Servei d’assessorament en processos de negoci o procés de producció

  Ajuda màxima de 6.000€
  L’objectiu principal d’aquest servei és identificar les àrees de millora i optimització en els processos empresarials actuals de la vostra pime, així com la definició d’un pla personalitzat de millora de processos en àrees clau. En lloc d’un procés empresarial, aquest servei d’assessorament es pot orientar a optimitzar algun dels processos de producció o fabricació. En qualsevol dels dos casos, es farà ús de tècniques relacionades amb la intel·ligència artificial, i s’hi inclou la realització d’un cas d’ús adaptat al negoci.

 • Servei d’Assessorament a Estratègia i Rendiment de Negoci

  Ajuda màxima de 6.000€
  El principal objectiu d’aquest servei és dotar-te d’un pla d’estratègia de negoci per millorar el posicionament competitiu de les pimes. Aquest pla recollirà la inversió necessària i les eines adequades, a més aprofitarà les tecnologies d’intel·ligència artificial per millorar la capacitat d’anàlisi. També es realitzarà un cas dús adaptat a millorar el teu rendiment i estratègia identificant necessitats i bretxes, així com les oportunitats per millorar la teva situació en relació amb la teva competència.

 • Servei d’Assessorament a Ciberseguretat (Bàsic)

  Ajuda màxima de 6.000€
  El principal objectiu d’aquest servei és dotar-te d’un pla bàsic de ciberseguretat adaptat a les necessitats específiques de les pimes. També, de fer un cas d’ús adaptat . Es busca aplicar la documentació bàsica del Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació (SGSI) segons ISO 27001 i ENS (categoria mitjana-alta)

 • Servei d’Assessorament en Ciberseguretat (Avançat)

  Ajuda màxima de 6.000€
  Podràs sol·licitar aquest Servei d’Assessorament si ja comptes amb una protecció de seguretat bàsica i un pla de ciberseguretat, però vols conèixer sistemes de protecció més avançats.

 • Servei d’Assessorament en Ciberseguretat (Preparació per a Certificació)

  Ajuda màxima de 6.000€
  Si ja comptes amb una protecció de seguretat bàsica, un pla adaptat i l’estructura documental bàsica de SGSI, el principal objectiu d’aquest servei és ajudar-te amb la implementació de sistemes de protecció avançades, aprofitant les capacitats de la intel·ligència artificial i preparar-te per presentar el teu SGSI a la certificació.

 • Servei d’Assessorament “360” en Transformació Digital

  Ajuda màxima de 6.000€

  El principal objectiu d’aquest servei és oferir assessorament en la transformació digital de les pimes, proporcionant solucions adaptades a les teves necessitats específiques. Es definiran la inversió necessària i les mesures estratègiques per aplicar a cada àrea dimpacte aconseguint una millora dàmbit general. A més, s’utilitzaran tecnologies innovadores com a intel·ligència artificial per identificar oportunitats de millora i optimitzar el procés de transformació digital.

Quina és la quantitat de la subvenció?

El programa Kit Consulting és altament subvencionat pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. Les sumes d’ajuda varien depenent de la mida de l’empresa:

 • Empreses de 10 a 49 empleats: 12.000€.
 • Empreses de 50 a 99 empleats: 18.000€.
 • Empreses de 100 a 249 empleats: 24.000€.

Aquestes subvencions cobreixen una part significativa dels costos dels serveis d’assessorament, permetent a les PIMEs accedir a consultoria dalt nivell a un cost reduït.

Importància del Kit Consulting per a les PIMEs

La transformació digital ja no és una opció, sinó una necessitat. Kit Consulting no només proporciona les eines necessàries per iniciar aquest procés, sinó que també ofereix un enfocament estructurat que assegura resultats mesurables i sostenibles. Participar en aquest programa pot significar la diferència entre quedar-se enrere o liderar un mercat competitiu.

Preguntes Freqüents sobre el Kit Consulting

Kit Consulting és un programa que ofereix assessorament especialitzat a petites i mitjanes empreses per facilitar-ne la transformació digital.

Poden aplicar les PIMEs amb entre 10 i 249 empleats que estiguin domiciliades a Espanya i compleixin els requisits de la Unió Europea per ser considerades com a tals.

El programa ofereix assessorament en estratègies de digitalització, optimització de processos, capacitació digital i seguretat digital.

L’assessorament està subvencionat, però el cost pot variar depenent de la mida de l’empresa i els serveis específics requerits.

Les subvencions són finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea.

Les empreses interessades han de visitar la plataforma oficial del programa per completar i enviar la seva sol·licitud.

Generalment es requereix el CIF de l’empresa, proves de compliment fiscal i social i un pla de negoci digital.

No directament; el programa se centra en l’assessorament, però pot guiar les empreses sobre com i on implementar solucions tecnològiques.

La durada de l’assessorament pot variar, però generalment està dissenyat per adaptar-se al ritme i les necessitats específiques de cada empresa.

Sí, les aplicacions han de ser enviades dins de les dates especificades a cada convocatòria del programa.

Empreses amb més de 249 empleats no qualifiquen per a Kit Consulting però poden buscar altres programes de suport del govern o de la UE.

Sí, el programa està dissenyat per donar suport a PIMEs de diversos sectors en la seva transformació digital.

Beneficis inclouen l’augment deficiència, millor seguretat digital, capacitació d’empleats, i millora en la gestió i processos interns.

Generalment, les empreses poden aplicar només una vegada per assegurar que el màxim nombre possible de PIME es beneficiï del programa.

S’espera que el programa ajudi les empreses a augmentar la seva competitivitat i eficiència a través de l’adopció de tecnologies digitals.

L’èxit es mesura pel grau d’adopció digital i la satisfacció dels participants amb l’assessorament proporcionat.

Les empreses que no qualifiquin poden considerar altres iniciatives de suport o cercar assessorament privat.

Algunes convocatòries poden incloure seguiments per assegurar la implementació efectiva de les estratègies suggerides.

No, el programa proporciona fons per a assessorament i no per a la compra directa d’equip o programari.

Per a més informació, visiteu la pàgina oficial del programa https://www.acelerapyme.es/kit-consulting o contacteu amb el departament d’assistència per a sol·licitants.

Conclusió

En resum, Kit Consulting és una oportunitat invaluable per a les PIMEs que busquen modernitzar-se i competir a l’economia digital. Amb el suport financer de la UE i l’assessoria d’experts, les empreses poden fer canvis significatius que no només milloren la seva eficiència operativa sinó que també expandeixen el seu abast al mercat.

Aquest programa és un testimoni del compromís del govern i la UE per fomentar un entorn empresarial innovador i competitiu, assegurant que les PIMEs no només sobrevisquin sinó que prosperin a l’era digital.

No perdis aquesta oportunitat

Si ets una PIME a Espanya i estàs a punt per portar la teva empresa al següent nivell, Kit Consulting podria ser el trampolí que necessites. Visiteu la pàgina oficial del programa (BOE) per a més informació i detalls sobre com aplicar. No deixeu passar l’oportunitat de transformar el vostre negoci amb el suport d’experts en digitalització!

Contacta amb nosaltres

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: