Microsoft finalitza el suport de Windows 8.1

10 de gener de 2023 Windows 8.1 s’acomiada oficialment

Això significa que els usuaris que continuïn utilitzant aquest sistema operatiu no rebran actualitzacions de seguretat ni assistència tècnica de la companyia.

La finalització del suport de Windows 8.1 és un recordatori important per a tots els usuaris d’ordinadors de la importància de mantenir els seus sistemes operatius actualitzats. Un sistema operatiu obsolet no només pot ser menys eficient, sinó que també pot ser més propens a vulnerabilitats de seguretat, el que pot posar en risc la privacitat i les dades de l’usuari.

Windows 8.1 va ser llançat el 2013 com una actualització per a Windows 8. Tot i que va tenir un millor rendiment que el seu predecessor, no va aconseguir guanyar molta popularitat entre els usuaris, molts dels quals s’havien acostumat a la interfície de Windows 7. Amb el temps, Microsoft va llançar Windows 10, que ofereix una interfície millorada i una major compatibilitat amb aplicacions i dispositius moderns.

Breu història del Windows 8

Llançat el octubre de 2012, aquesta versió de Windows va ser significativament diferent de les versions anteriors, ja que va introduir una nova interfície de usuari basada en pantalla tàctil, anomenada Metro. Aquesta interfície estava dissenyada per ser fàcil d’utilitzar en dispositius tàctils, com ara tauletes i convertibles.

Una de les característiques més importants de Windows 8 era la inclusió de les “Aplicacions del Windows Store”, que eren programes descarregables des d’una botiga virtual de Microsoft, dissenyades específicament per funcionar en la interfície de pantalla tàctil. Aquestes aplicacions eren similars a les aplicacions mòbils de les plataformes Android i iOS.

Windows 8 també va incloure altres característiques importants, com ara una millora en les funcions de seguretat, millora del rendiment, suport per a dispositius amb pantalles de alta resolució, i millores en el suport de dispositius tàctils.

Malgrat les seves noves característiques, Windows 8 va rebre una resposta mitjana de part dels usuaris i dels fabricants d’ordinadors. Molts usuaris van trobar la interfície de pantalla tàctil confusa i difícil d’utilitzar en dispositius no tàctils, i van mostrar la seva preferència per l’interfície de Windows 7. Això va portar a Microsoft per llançar una actualització, coneguda com a Windows 8.1, que va incloure algunes característiques que van fer la interfície més fàcil d’utilitzar i va afegir algunes de les funcions que els usuaris havien demanat.

Actualització indispensable

La companyia recomana als usuaris de Windows 8.1 que actualitzin a Windows 10 tan aviat com sigui possible. A més d’oferir una interfície més moderna i un millor rendiment, Windows 10 també inclou característiques de seguretat millorades, com l’autenticació d’empremta digital i l’autenticació facial, que ajuden a protegir les dades de l’usuari.

Tot i això, actualitzar a Windows 10 no és una opció per a tothom. Alguns usuaris, especialment els que tenen ordinadors més antics, poden no tenir els requisits de maquinari necessaris per executar el sistema operatiu. En aquests casos, es recomana als usuaris que busquin opcions alternatives de programari lliure, com Linux, que són compatibles amb una varietat de dispositius i poden ser una bona opció per a aquells que no volen gastar diners en un nou ordinador.

En general, la finalització del suport de Windows 8.1 és un recordatori important de que és essencial mantenir els sistemes operatius actualitzats. Els usuaris han d’estar alerta a les actualitzacions disponibles i prendre mesures per actualitzar els seus sistemes operatius a mesura que esdevenen obsolets.
Microsoft ja no oferirà el programa d’Extended Security Update (ESU) per a Windows 8.1. Continuar usant Windows 8.1 pot augmentar l’exposició a riscos de seguretat greus.
Nota oficial de Microsoft
Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: