15 anys del primer hashtag

El 23 d’agost de l’any 2007, va néixer a Twitter el que avui coneixem amb el nom de hashtag, però no va ser fins a l’any 2018 quan la famosa xarxa social de l’ocellet blau va decretar que cada 23 d’agost es commemoraria de forma digital el Dia Internacional del Hashtag.

Ja han transcorregut 15 anys des que es van començar a utilitzar els ara populars hashtags (etiquetes) a les xarxes socials, que han contribuït a ordenar i canalitzar gran part de la informació i els missatges que circulen per la xarxa, però també a determinar i conèixer els temes que susciten més atenció i allò que acaba sent ‘tendència’.

El símbol ‘#’ (hash) seguit d’una paraula o etiqueta (tag) ha contribuït durant els darrers anys fins i tot a generar autèntics moviments socials, com el #MeToo, el #BlackLivesMatter o el #YoSiTeCreo.

 

El primer hashtag de la historia

Els hashtags no ho van ser creats per la pròpia xarxa social de Twitter, sinó que va ser un dels seus usuaris, l’ex treballador de Google Chris Messina, va ser el primer que va suggerir fer servir el símbol del coixinet per unificar les converses de la plataforma.

Ho va fer en un tuit publicat el 23 d’agost del 2007 amb el primer hashtag de la història de la xarxa social: #barcamp.

Amb el pas dels anys, l’ús d’aquest símbol ha anat creixent fins al punt que també ha esdevingut un habitual en altres xarxes socials com Instagram, LinkedIn o YouTube. Aquest creixement massiu del hashtag demostra que la seva funció d’ordenar tendències ha facilitat molt el desenvolupament de les xarxes socials a la societat actual.

Gràcies a l’existència dels hashtags, pots conèixer els temes del moment i esbrinar del que més es parla mundialment. Si entres a Twitter i veus els ‘Trending Topic’, seràs testimoni de tot el que passa al món!

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: