La ciberseguretat dels Backups, en el punt de mira

Implementar una arquitectura hiperconvergent ofereix la possibilitat de recuperar informació de manera més eficient, sense importar la quantitat de dades a recuperar.

Les empreses estan prenent consciència de la necessitat de comptar amb solucions de backup per assegurar la continuïtat del negoci i la seguretat dels seus actius digitals

La seguretat informàtica és una de les qüestions més importants en el món digital d’avui en dia. Els atacs cibernètics estan en constant augment i cada vegada són més sofisticats, per la qual cosa és fonamental prendre les mesures adequades per protegir les dades de la nostra empresa o negoci. En aquest sentit, els backups són un element clau per garantir la seguretat de les nostres dades.

El backup és una còpia de seguretat que es fa de tota la informació continguda en els nostres dispositius, ja sigui en disc dur, núvol o altres suports. Aquesta còpia ens permet restaurar tota la informació en cas de pèrdua o dany dels nostres dispositius, ja sigui per una fallada del sistema o per un atac cibernètic.

El fet de tenir un backup actualitzat és una de les millors mesures de seguretat que podem prendre davant els atacs cibernètics. Molts ciberdelinqüents busquen accedir a les dades de les empreses per extreure’n informació confidencial o per infectar els sistemes amb virus o altres programes maliciosos. Si disposem d’un backup actualitzat, podrem restaurar les dades afectades pel virus o altres atacs, evitant així la pèrdua total de la informació.

Per aquesta raó, és important realitzar backups periòdics i assegurar-nos que la informació continguda en ells estigui ben protegida. A més, és recomanable que els backups es guardin en un lloc segur, preferiblement en un servidor extern o en un núvol de confiança, per evitar que els ciberdelinqüents puguin accedir-hi fàcilment.

En definitiva, la seguretat informàtica és una qüestió clau en l’era digital en què vivim, i els backups són una de les millors eines per garantir la seguretat de les dades de la nostra empresa o negoci. Per això, és important que els considerem com una mesura de seguretat imprescindible i que ens assegurem de tenir-los actualitzats i ben protegits en tot moment.

El ransomware ja s’ha consolidat com a gran amenaça

Les solucions backup que ofereix Infordisa planteja solucions i cobertura a tots els nous reptes que les empreses han de fer front, els més importants són:

  • Augment de la velocitat i volum de dades.
    Els negocis van cada cop més ràpids i la informació que es genera, també. El volum i la complexitat de les dades s’han disparat durant la darrera dècada, i planteja enormes reptes de capacitat i seguretat a les organitzacions. Buscar solucions escalables, és el primer.

  • El ransomware com a amenaça principal.
    Cap empresa no està exempta de ser víctima d’un ciberatac. És més, les organitzacions espanyoles no estan preparades per respondre.
    Els cibercriminals tenen molt clar que un dels seus objectius principals és bloquejar o xifrar la informació per així paralitzar els sistemes i serveis de les companyies. Fins fa uns anys, un atac de ransomware es produïa en un dispositiu aïllat, però actualment s’expandeix pels sistemes, impedint la continuïtat del negoci.

Si tens qualsevol dubte de com podem millorar el teu sistema de backup, consulta’ns, t’informarem sense cap compromís. Evita la pèrdua de dades i en el cas que pateixis un atac ransomware restaura la teva infraestructura informàtica amb totes les garanties.

Contacta amb nosaltres

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: