Com la disrupció de la IA ajuda a les empreses

La disrupció de la Intel·ligència Artificial (IA) és un fet, aquesta ha experimentat un enorme creixement en els últims anys, gràcies als avenços en el processament de dades, l’aprenentatge automàtic i la capacitat de processar grans quantitats d’informació.

Els sectors clau de la IA

La IA s’ha convertit en una tecnologia clau en sectors com la salut, l’automoció, la robòtica i la cibersguretat.

 • En el camp de la salut, la IA està sent utilitzada per identificar patologies i malalties, desenvolupar nous medicaments i millorar la precisió dels diagnòstics.
 • En l’automoció, els cotxes autònoms utilitzen la IA per navegar pel tràfic, prevenir accidents i optimitzar la seva eficiència.
 • En la robòtica, la IA està sent utilitzada per aconseguir que els robots siguin més autònoms, adaptatius i cooperatius.
 • La IA també s’està usant en models predictius que milloren la ciberseguretat.

Sectors com l’audiovisual, el marketing entre altres, s’estan veient també molt influenciats per l’ús de les noves eines de la IA.

Quins és el futur més immediat de la IA?

En els pròxims anys, la IA continuarà avançant encara més ràpid en diferents àrees i tindrà un impacte enorme en la nostra societat. Algunes de les previsions inclouen:

 • L’ús generalitzat de la IA en la vida quotidiana, com ara l’assistència virtual en llars intel·ligents i el suport a la presa de decisions.
 • La transformació dels llocs de treball, ja que la IA substituirà algunes tasques rutinàries i repetitives. Al mateix temps, també es crearan noves oportunitats laborals en el camp de la IA i la robòtica.
 • La IA tindrà un impacte significatiu en la privacitat i la seguretat de les dades, ja que es generarà i s’analitzarà una gran quantitat d’informació personal. Les empreses i els governs hauran de trobar maneres de protegir les dades dels ciutadans i garantir la seva privacitat.
 • La IA també tindrà un impacte en la geopolítica, ja que les nacions que liderin en el camp de la IA podrien tenir una avantatge estratègica significativa.

Segons McKinsey & Company, la IA és una tecnologia en ràpid creixement que està transformant diversos sectors de la societat. En els pròxims anys, es preveu que la IA continuï avançant i tindrà un impacte significatiu en la nostra vida quotidiana, la nostra forma de treballar i la seguretat i la privacitat de les nostres dades.  Serà important que les empreses i els governs gestionin aquesta tecnologia de manera responsable i prenguin mesures per protegir els drets i les llibertats dels ciutadans.

La necessitat urgent de regular la IA

Com amb tot avenç tecnològic, malauradament hi hauran usos indeguts i són moltes les veus que reclamen una regulació urgent, com la famosa carta “Posa en pausa els experiments gegants d’IA

El cas recent del concurs fotogràfic Sony World Photography Awards 2023, amb que un fotògraf guanya el premi amb una foto generada per IA, ha obert la capsa de pandora. La imatge generada és la que us mostrem en aquest article. 🤯

Imatge de Boris Eldagsen realitzada a través de IA

Boris Eldagsen, fotògraf professional des de fa tres dècades, fa un parell d’anys que experimenta amb les imatges generades per intel·ligència artificial, ha renunciat al premi, 5.000 dòlars en metàl·lic i equipament fotogràfic de Sony, i assegura que es va presentar al concurs amb una imatge generada per IA per: “Esbrinar si els premis fotogràfics estan preparats perquè es presentin imatges sintètiques. No ho estan“, afirma.

A més, Eldagsen exposa el nou concepte de “promptography” com a creador visual.

ALERTA: Fa un mes vam publicar un article d’actualitat al SOC.infordisa precisament de l’augment dels vídeos generats per IA per propagar malware

Com les empreses es poden beneficiar amb l’ús de la IA?

Les empreses podran obtenir diversos beneficis, algunes de les maneres en què les empreses podran beneficiar-se de la IA són:

 1. Millora de la productivitat:
  La IA pot ajudar a automatitzar tasques repetitives i manual, reduint la càrrega de treball dels empleats i permetent-los centrar-se en tasques més importants i estratègiques. Això pot augmentar la productivitat de l’empresa i millorar la seva eficiència.
 2. Optimització de processos:
  La IA pot analitzar grans quantitats de dades i proporcionar informació útil sobre com optimitzar processos empresarials. Això pot ajudar les empreses a identificar i eliminar les ineficiències, millorar la qualitat dels productes i serveis i reduir els costos.
 3. Millora de la presa de decisions:
  La IA pot ajudar a les empreses a prendre decisions més informades i precises. Utilitzant algoritmes d’aprenentatge automàtic i anàlisi de dades, la IA pot proporcionar informació útil i predir resultats, el que pot ajudar les empreses a prendre decisions més eficaces.
 4. Millora de la satisfacció del client:
  La IA pot ajudar a les empreses a millorar la satisfacció del client, proporcionant solucions ràpides i personalitzades. Això pot incloure chatbots que puguin respondre a preguntes freqüents o proporcionar suport 24/7, o recomanacions de productes personalitzades basades en les preferències del client.

En general, la IA pot ser una eina valuosa per a les empreses que busquen millorar la seva eficiència, optimitzar els seus processos empresarials i millorar la seva capacitat per prendre decisions informades i millorar la satisfacció del client.

Vols millorar la productivitat i la ciberseguretat de la teva empresa?

A Infordisa, com a consultoria tecnològica, et volem ajudar a implementar les últimes eines tecnològiques.

Els propers avenços en IA seran apassionants, ens acompanyes?

Contacta amb nosaltres

Imatge de Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: