Còpies de seguretat antiransomware

El ransomware és una de les principals amenaces de seguretat per a les empreses, que pot posar en risc totes les teves dades, fins i tot encara que facis còpies de seguretat diàries.

El ransomware és un tipus de malware que infecta el teu dispositiu, xifra el sistema operatiu i no permet tornar a utilitzar-lo fins a abonar una quantitat econòmica a l’atacant, a canvi d’una clau que permetrà recuperar-lo.

Captura de pantalla del ransomware EKing
(Font: SOC.infordisa)

El problema és que el ransomware pot afectar les unitats de xarxa i els discos externs, cosa que significa que amb aquest tipus d’atac les còpies de seguretat al núvol no serien una garantia.

Cada any es produeixen milers d’atacs de ransomware, per la qual cosa, per evitar riscos, el més adequat és realitzar un backup antiransomware, que permetin recuperar la informació xifrada, sense haver de pagar cap quantitat.

Backup antiransomware, protegeix les teves dades amb Infordisa

Conscients dels riscos i dels greus danys que pot ocasionar un atac ransomware a  les empreses, a Infordisa posem a la teva disposició diferents solucions de backup antiransomware amb les quals les teves dades estaran perfectament protegides, sense haver de preocupar-te per ells en cas de patir un atac d’aquest tipus.

eBook

Descobreix les tendències de ransomware el 2022 i com els hackers ataquen les empreses
Informe 2022

Comptem amb diferents solucions per realitzar còpies de seguretat amb la tecnologia Veeam B&R, perquè puguis escollir la més adequada en funció de les teves necessitats:

Veeam Insider Protection, la major protecció antiransomware

Els hackers han anat perfeccionant la seva tècnica i a dia d’avui realitzen atacs de ransomware molt més potents, que fins i tot podrien arribar a accedir a la consola Veeam Backup & Replication, eliminant totes les còpies de seguretat realitzades, fins i tot aquelles que estan emmagatzemades al núvol.

Davant d’aquesta situació, per reduir qualsevol mínim risc i que puguis estar tranquil, existeix “Veeam Insider Protection“, una capacitat exclusiva dels proveïdors de serveis VCSP (Veeam Cloud Service Provider), que podràs habilitar si tens contractada una de les solucions Veeam que posem a la teva disposició.

 

Veaam Insider Protection permet restaurar còpies esborrades per un atac de ransomware que vol encriptar i suprimir les còpies per impedir la seva recuperació, així com aquelles còpies que hàgim pogut eliminar de forma accidental.

En habilitar aquesta funció, quan s’elimina una còpia de seguretat o punt de restauració específic del núvol, Veeam Backup & Replication envia els arxius de recolzament a la paperera de reciclatge, sense eliminar-los de forma immediata.

La carpeta “paperera de reciclatge” es crea automàticament en enviar un arxiu de còpia de seguretat per primera vegada a la paperera de reciclatge, que és una carpeta que es troba al repositori de recolzament de la infraestructura cloud, que exposa els recursos d’emmagatzematge als clients com a repositoris al núvol.

D’aquesta manera, ofereix un espai d’emmagatzematge fora del repositori cloud que permetrà conservar tots els arxius eliminats, podent restaurar-los en tot moment, sempre que es mantinguin a la paperera de reciclatge.

Però, els arxius eliminats a la paperera de reciclatge es mantindran ocults, i tu com a usuari no podràs veure’ls ni restaurar-los. Per a això, hauràs de contactar amb Infordisa que, com el teu VCSP, et proporcionarem l’accés per a la recuperació d’aquests arxius.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: