Les empreses augmentaràn l’inversió per ciberseguretat a causa de la pandèmia

L’acceleració forçada de la transformació digital i el teletreball a causa de la Covid-19 fa créixer el risc empresarial davant del cibercrim i més del 50% de les empreses pujaran la inversió per ciberseguretat durant el 2021, segons un informe de PwC

Ciberseguretat en la transformació digital

És evident que la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions de mobilitat han impulsat una acceleració, fins a tres anys, de la transformació digital a la societat. En créixer el percentatge de teletreball i la migració d’aplicacions al núvol, també augmenta la superfície d’exposició al cibercrim, on les empreses queden més vulnerables a ser víctimes de ciberatacs i estan obligades ajustar les seves estratègies de ciberseguretat.

“El cloud pot ser una bona solució per millorar la ciberseguretat per a empreses petites i mitjanes”. Jesús Romero -Soci de Business Security Solutions de PwC.

Moltes empreses han decidit migrar els seus serveis i les seves operacions al núvol a causa de la pandèmia.

Ciberatacs més comuns

Els atacs més perillosos per les empreses va dirigits als serveis al núvol i el ransonware, aquest últim és un tipus de ciberatac en què s’encripten uns arxius i els sistemes informàtics demanen un rescat econòmic per recuperar la informació. Aquest és el que temen més les empreses, ja que pot tenir un impacte molt negatiu al negoci. Tanmateix es considera que el cloud serà la base sobre la qual es construeixi la nova generació de solucions de ciberseguretat.

El ciberisc augmentarà a pesar de la recessió econòmica

El problema de la ciberseguretat ha de formar part dels criteris bàsics de disseny de qualsevol servei o producte des del seu inici, perquè el ciberrisc està en creixement de forma exponencial a causa del crim organitzat, tot i la davallada d’econòmica que s’esperà pel 2021. Aquesta dada situa la ciberseguretat en el centre de la presa de decisions de les empreses.
El crim organitzat cada vegada és més conscient que el cibercrim li és més rentable i menys perillós.

“Cal invertir recursos en conscienciar, formar i comunicar en ciberseguretat als treballadors.” CARLOS MANCHADO ‘Chief Information Security Officer’ de Naturgy

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar