Final de Windows Server 2012 R2 i SQL Server 2012 R2: Per què has d’actuar ara

La finalització del suport de Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 es produirà el 10 d’octubre del 2023

Introducció

El rellotge està corrent i la data límit s’acosta ràpidament, justament en el mes de la ciberseguretat. El 10 d’octubre de 2023, Microsoft donarà per acabat el suport per a Windows Server 2012 R2 i SQL Server 2012 R2, dos pilars fonamentals en la infraestructura tecnològica de moltes empreses. En aquest post, explorarem les raons darrere d’aquesta decisió i per què és essencial prendre mesures abans que arribi aquell dia. A més, et presentarem les millores i característiques que ofereixen les noves versions de Windows Server 2022 i SQL Server 2022, que podrien marcar una gran diferència en la seguretat i l’eficiència del teu negoci.

Per què és Important actuar ara?

La seguretat cibernètica és una preocupació creixent en el món empresarial. Amb la ciberdelinqüència en constant augment, comptar amb sistemes actualitzats i segurs s’ha convertit en una prioritat. La fi de suport de Windows Server 2012 R2 i SQL Server 2012 R2 significa que Microsoft deixarà de proporcionar pegats i actualitzacions de seguretat. Això deixa els sistemes que executen aquestes versions vulnerables a possibles atacs i amenaces cibernètiques.

A més, no rebràs noves funcionalitats ni millores de rendiment, cosa que significa que la teva infraestructura es quedarà obsoleta en un món en constant evolució tecnològica. Els fabricants de programari tampoc mantindran aquests sistemes en la seva llista de compatibilitat, cosa que dificultarà l’actualització de les teves aplicacions crítiques.

En resum, mantenir un sistema operatiu sense suport ni actualitzacions de seguretat representa un risc significatiu per a la continuïtat de la teva empresa. Els atacants podrien explotar vulnerabilitats no corregides, comprometre els teus sistemes, robar dades o llançar atacs de ransomware. Per tant, el temps per actuar és ara.

Què ofereixen les noves versions 2022?

Les noves versions de Windows Server 2022 i SQL Server 2022 porten amb si una sèrie de millores i característiques que milloren la seguretat i l’eficiència de la teva infraestructura:

Seguretat millorada

Windows Server 2022 presenta mesures com DNS sobre HTTPS per protegir el teu servidor DNS intern i prevenir atacs de suplantació de DNS. També ofereix prevenció d'atacs de firmware, cosa que redueix l'exposició a riscos durant els reinicis de la màquina.

Millores en l'emmagatzematge

Un sistema de caixet millorat accelera l' execució d' arxius i bases de dades, mentre que la reparació de disc és més eficient. Les instantànies de disc mitjançant el sistema d'arxius ReFS ofereixen una major seguretat i disponibilitat de dades.

Connectivitat segura

La nova versió inclou millores en el protocol TLS per garantir la seguretat de la informació entre els nodes. Això és essencial per protegir la integritat de les dades en trànsit.

Rapidesa i eficiència

Windows Server 2022 arrenca un 30% més ràpid, la qual cosa es tradueix en una major eficiència operativa.

Millores al núvol

La integració més ràpida i senzilla amb Azure i altres proveïdors permet l' automatització de tasques, actualitzacions sense reiniciar i migracions àgils al núvol, mantenint els direccionaments IP originals.

Millores en Protocols de Xarxa

Windows Server 2022 millora els protocols TCP i UDP, la qual cosa redueix la càrrega de la CPU i les pèrdues de paquets.

Treball remot simplificat:

La funció "QUIC" en SMB elimina la necessitat d'una VPN per a treballadors remots i usuaris mòbils, mantenint el trànsit d'Internet xifrat.

SQL Server 2022

Aquesta versió ofereix un registre immutable ("ledger") per prevenir modificacions malicioses, millores en la compatibilitat híbrida amb el núvol, i funcions de seguretat avançada, incloent certificats PFX i protecció amb Microsoft Defender.

Que s’ha de fer ara?

El següent pas és clar: realitzar un estudi detallat de la teva infraestructura actual.

Analitza els programes i serveis que depenen de Windows Server 2012 R2 i SQL Server 2012 R2, com ERP o Directori Actiu.

Avalua l’impacte de la migració i planifica el procés d’actualització a les versions més modernes de sistema operatiu, com Windows Server 2022 i SQL Server 2022.

Assegura’t que totes les aplicacions crítiques siguin compatibles amb les noves versions.

En conclusió, la seguretat i l’eficiència de la teva empresa estan en joc amb la fi del suport de Windows Server 2012 R2 i SQL Server 2012 R2. La migració a les noves versions és essencial per protegir els teus actius digitals i mantenir el teu negoci en funcionament de manera òptima en un entorn empresarial cada vegada més desafiant. No esperis més, comença a planificar la teva migració avui mateix!

Si vols actualitzar el Windows Server 2012 R2 o SQL Server R2?, pots contactar amb nosaltres.

Contacta amb nosaltres

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: