Octubre, mes de la ciberseguretat

A Europa, el mes d’octubre és reconegut com el “mes de la ciberseguretat”. Organitzacions com ENISA i la Comissió Europea solen enfocar-se en la conscienciació i promoció de la ciberseguretat a través d’esdeveniments i campanyes com per exemple la de cybersecuritymonth.eu.

Que l’octubre sigui considerat com el mes de la ciberseguretat també es deu a:

  1. Alineació amb el Dia de la Ciberseguretat: El 4 d’octubre és el Dia de la Ciberseguretat (National Cybersecurity Awareness Month) als Estats Units, cosa que marca l’inici de les activitats relacionades amb la seguretat cibernètica durant tot el mes. Durant aquest període, es duen a terme campanyes de conscienciació i es promouen millors pràctiques de ciberseguretat.
  2. Mes Nacional de la Seguretat Cibernètica als Estats Units: Als Estats Units, octubre és designat com el Mes Nacional de la Seguretat Cibernètica, i es celebra amb una sèrie d’activitats destinades a conscienciar sobre la importància de la ciberseguretat i la protecció de la informació en línia. Aquesta iniciativa és promoguda per l’Agència de Seguretat de la Infraestructura i Ciberseguretat (CISA) i l’Institut Nacional de Normes i Tecnologia (NIST).
  3. Preparació per a esdeveniments importants: Octubre també coincideix amb l’inici de la temporada de compres de vacances i esdeveniments importants, com el Black Friday i el Cyber Monday. Això fa que sigui un moment crític per ressaltar la importància de protegir la informació personal i financera en línia.

Tot i que es destaca en alguns llocs com un mes important per a la ciberseguretat, la ciberseguretat és un tema rellevant durant tot l’any i és important mantenir bones pràctiques de seguretat en línia en tot moment. A més, la conscienciació i la promoció de la ciberseguretat són esforços continus que s’han de dur a terme durant tot l’any per mantenir-se segurs en línia.

Per aquest motiu, a Infordisa, com a consultoria tecnològica posem el nostre granet de sorra per la conscienciació de la ciberseguretat amb el portal SOC.infordisa i amb el calendari de la ciberseguretat 24 que ja estem elaborant.

La ciberseguretat és una responsabilitat compartida

La ciberseguretat no és només responsabilitat de les empreses i organitzacions. Tots podem contribuir a protegir-nos de les amenaces cibernètiques.

Durant el mes de la ciberseguretat i la resta d’any, sempre és un bon moment per aprendre més sobre ciberseguretat i prendre mesures per protegir-nos.

/Keep IT secure
#ThinkB4UClick

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: