Google celebra 20 anys

Totes les empreses voldrien començar sent un projecte universitari com el projecte de Larry i Sergey, treballant a les seves habitacions i traslladant-se a treballar en un magatzem poc després. I passats els anys, celebrar els seus 20 anys per la porta gran sent la tercera companyia més important del món i una de les empreses en la qual tothom somia en treballar algun dia. Actualment Google realitza diàriament més de 3.500 milions de cerques diàries amb un temps mitjà de 0.19 segons per cadascuna d’elles, concentra el 91% de les cerques en Internet a nivell mundial, té 80.000 treballadors i cada dia tradueix més de 150.000.000.000 paraules en més de 150 idiomes i als cinc continents. 20 anys semblen passa ràpid, però al món tecnològic són una eternitat amb una evolució constant a la qual Google ha sabut adaptar-se amb èxit.

Com era el primer magatzem de Google?

Tots hem escoltat a parlar de les meravelloses instal·lacions de Google, on els treballadors tenen jardins, sales de joc, tobogans, consoles, futbolins… un somni per a molts treballadors. Però poca gent coneix el primer magatzem on Google on va néixer i es va fer gran. Potser sense aquest magatzem Google no seria el que és a dia d’avui:  Veure a Google
Almace google
 

Quins han estat els principals èxits i fracassos de Google?

Google mai ha deixat d’innovar i adaptar-se als temps i a les circumstàncies. Gairebé es podria dir que tot el que ha tocat Google, s’ha convertit en or. S’ha adaptat a totes les novetats tecnològiques amb molts encerts i també amb importants fracassos. Malgrat aquests fracassos, són moltes les empreses que signaven ara mateix aquests fracassos a canvi del seu èxit.

Quins han estat els principals èxits?

Mapes (Maps), missatgeria (Gmail), navegador (Chrome), sistema operatiu (Android), han estat els principals assoliments desenvolupats internament per Google. A part, ha tingut visió per comprar altres empreses exitoses com poden ser YouTube o FacebookA dia d’avui, totes aquestes aplicacions són gairebé imprescindibles en el nostre dia a dia. De fet, la gran part de la població les porta totes instal·lades en la seva smartphone.

Quins han estat els principals fracassos?

El desaparegut Google Answers, Picasa, Google Reader, Google Videos, o Google buzz, han estat els principals fracassos de la marca. Serveis que han tret al mercat i ja sigui per l’evolució tecnològica o la no adaptació a les necessitats del mercat, Google ha eliminat dels seus serveis. A part, tambien ha tingut altres fracassos, les grans promeses que mai van arribar a veure la llum. Les Google Glass, les quals van ser anunciades com una revolució tecnològica, però al mateix temps van ser molt critiques i no se’ls dío confiança, a part que van ser criticades per ser incomodes i poc estètiques. Google les va retirar per seguir treballant en el seu desenvolupament. Una cosa semblant va passar amb el Nexus Q un gadget revolucionariconcebut com a reproductor multimèdia domèstic. Google, va cancel·lar el llançament abans d’arribar a posar-ho en venda. Per a la gran majoria, Nexus Q és el fracàs més desconegut de la companyia, però també va servir com a precursor tecnològic del gran triumfador en el hardware multimèdia de Google, Chromecast.

Cronologia dels fracassos de Google

Cronologia dels fracassos de Google


 

Durant aquests 20 anys, no tot a estat bonic

Però no tot és meravellós en un gegant implantat a nivell mundial. La seva posició dominant com a cercador, en publicitat i en els sistemes operatius mòbils li ha implicat crítiques, denúncies i multes. Sense anar més lluny, el passat estiu la Comissió Europea va imposar a Google una multa històrica de gairebé 5.000 milions d’euros en considerar que la multinacional viola el dret a la lliure competència en reinstal·lar les seves aplicacions en els dispositius mòbils que tenen Android com a sistema operatiu. Amb anterioritat, en 2017 li va ser imposada una altra multa de 2.500 milions d’euros per posició dominant en la cerca en línia i afavorir al seu comparador de preus Google Shopping.

Cap a on ens porta el futur de Google?

Actualment Google compta amb diversos centres de desenvolupament, un dels quals està situat a Brasil a part de la seva seu central. Vehicles autònoms, gadgets que busquen ajudar a les persones de capacitats diferents, eines per a l’educació i realitat augmentada són part dels projectes que estan en desenvolupament i en recerca. Sembla ser que Google seguirà sorprenent-nos.
 
Google, com tota empresa o servei, té  virtuts i defectes. Malgrat això, ningú dubta que Google ens fa la vida mes fàcil traient-nos de dificultats en multitud d’ocasions. Els seus serveis ens permeten estalviar temps, diners i seguretat en els nostres desplaçaments. No podem fer mes que donar gràcies a Google i desitjar-li una llarga vida i molts èxits!

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar