Google Passkeys, una nova forma d’autenticació segura i sense contrasenyes

Tot just la passada setmana que es va celebrar el Dia Mundial de la contrasenya, els de Mountain View anunciaven el principi del fi de la contrasenya. 😅

En un esforç per millorar la seguretat en línia i simplificar l’experiència de l’usuari, Google ha presentat avui el seu darrer avenç en tecnologia d’autenticació: Passkeys. Aquesta nova solució innovadora busca eliminar la necessitat de contrasenyes tradicionals en proporcionar una forma més segura i convenient d’accedir a comptes en línia.

L’autenticació de dos factors (2FA) ha estat una mesura popular per reforçar la seguretat en línia, però requereix l’ús de contrasenyes addicionals o codis temporals, el que pot resultar engorrós per als usuaris. Amb Passkeys, Google busca simplificar aquest procés en utilitzar una combinació d’elements únics i reconeixement biomètric.

La principal característica de Passkeys és la utilització d’un factor inherent a l’usuari, com l’empremta digital o l’escaneig facial, per verificar la seva identitat. Això significa que, en lloc de recordar contrasenyes complicades o confiar en mètodes addicionals d’autenticació, els usuaris simplement utilitzaran la seva identificació biomètrica per accedir als seus comptes de Google i serveis associats.

La tecnologia darrere de Passkeys es basa en algoritmes avançats d’aprenentatge automàtic i xifratge segur per garantir la protecció de la informació personal de l’usuari. A més, Google ha implementat mesures addicionals de seguretat, com la detecció d’intents de suplantació i el monitoratge continu de patrons d’accés, per prevenir qualsevol intent d’accés no autoritzat.

L’adopció de Passkeys per part de Google està alineada amb els esforços de la indústria per avançar cap a un futur sense contrasenyes. En eliminar la necessitat de contrasenyes tradicionals, es redueix significativament el risc de violacions de seguretat a causa de contrasenyes febles o reutilitzades.

En una declaració oficial, l’equip de desenvolupament de Google va expressar el seu compromís amb la seguretat de l’usuari i la simplificació de l’experiència en línia:

“Amb Passkeys, estem donant un pas important cap a una forma més segura i fàcil d’accedir als comptes en línia. Volem eliminar la fricció que els usuaris experimenten en recordar i gestionar contrasenyes, alhora que oferim una autenticació sòlida i fiable”.

Tot i que Passkeys es troba en una etapa inicial d’implementació, Google planeja expandir-ne l’ús al llarg dels seus diversos productes i serveis en els propers mesos. S’espera que aquesta nova forma d’autenticació.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: