Google Passkeys, una nova forma d’autenticació segura i sense contrasenyes

Tot just la passada setmana que es va celebrar el Dia Mundial de la contrasenya, els de Mountain View anunciaven el principi del fi de la contrasenya. 😅

En un esforç per millorar la seguretat en línia i simplificar l’experiència de l’usuari, Google ha presentat avui el seu darrer avenç en tecnologia d’autenticació: Passkeys. Aquesta nova solució innovadora busca eliminar la necessitat de contrasenyes tradicionals en proporcionar una forma més segura i convenient d’accedir a comptes en línia.

L’autenticació de dos factors (2FA) ha estat una mesura popular per reforçar la seguretat en línia, però requereix l’ús de contrasenyes addicionals o codis temporals, el que pot resultar engorrós per als usuaris. Amb Passkeys, Google busca simplificar aquest procés en utilitzar una combinació d’elements únics i reconeixement biomètric.

La principal característica de Passkeys és la utilització d’un factor inherent a l’usuari, com l’empremta digital o l’escaneig facial, per verificar la seva identitat. Això significa que, en lloc de recordar contrasenyes complicades o confiar en mètodes addicionals d’autenticació, els usuaris simplement utilitzaran la seva identificació biomètrica per accedir als seus comptes de Google i serveis associats.

La tecnologia darrere de Passkeys es basa en algoritmes avançats d’aprenentatge automàtic i xifratge segur per garantir la protecció de la informació personal de l’usuari. A més, Google ha implementat mesures addicionals de seguretat, com la detecció d’intents de suplantació i el monitoratge continu de patrons d’accés, per prevenir qualsevol intent d’accés no autoritzat.

L’adopció de Passkeys per part de Google està alineada amb els esforços de la indústria per avançar cap a un futur sense contrasenyes. En eliminar la necessitat de contrasenyes tradicionals, es redueix significativament el risc de violacions de seguretat a causa de contrasenyes febles o reutilitzades.

En una declaració oficial, l’equip de desenvolupament de Google va expressar el seu compromís amb la seguretat de l’usuari i la simplificació de l’experiència en línia:

“Amb Passkeys, estem donant un pas important cap a una forma més segura i fàcil d’accedir als comptes en línia. Volem eliminar la fricció que els usuaris experimenten en recordar i gestionar contrasenyes, alhora que oferim una autenticació sòlida i fiable”.

Tot i que Passkeys es troba en una etapa inicial d’implementació, Google planeja expandir-ne l’ús al llarg dels seus diversos productes i serveis en els propers mesos. S’espera que aquesta nova forma d’autenticació.

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: