La confèrencia Microsoft Build posa la IA al capdavant dels desenvolupadors

La conferència anual de Microsoft Build on es presenten les novetats per al desenvolupadors, es celebra aquests dies 23-25 de maig a Seattle. Si us voleu unir on-line podeu fer-ho aquí.

Només es necessiten dues lletres per transmetre amb precisió el canvi més important en l’àmbit tecnològic d’aquest any: “IA”

Més enllà d’aquestes lletres, però, hi ha una manera complexa, en evolució i emocionant de treballar, comunicar-nos i col·laborar. La intel·ligència artificial és el fil comú en tota la Microsoft Build.

Aquest 2023 Microsoft ha començat fort, al gener va anunciar la col·laboració amb OpenAI per accelerar els avenços en IA i assegurar que aquests beneficis es comparteixin àmpliament amb tot el món. I al febrer, va anunciar un nou motor de cerca Bing impulsat per IA i un navegador Edge per transformar la categoria de programari més gran del món: la cerca.

Des de llavors, els desenvolupaments s’han accelerat a un ritme ràpid, amb diversos fites importants al llarg del camí, incloent:

  • Major disponibilitat de Azure OpenAI Service amb suport afegit per a ChatGPT i el model GPT-4 innovador d’OpenAI.
  • Copilot en una àmplia gamma d’usuaris, incloent Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot i Copilot per a Power Platform.
  • Ampliació del nou Bing impulsat per IA a la barra de tasques de Windows 11, mòbil i Skype; Bing Image Creator per a xats; i una vista prèvia completa oberta de la plataforma, sense llista d’espera requerida.

Això és només l’inici de la nova era de la IA. Per això, el Microsoft Build és tan important. Durant aquest esdeveniment, es mostra com la IA redefineix què i com els desenvolupadors creen, així com la IA està canviant el futur del treball.

Els dos conceptes clau de Microsoft

A la conferencia de Microsoft Build es parlen de dos conceptes: els copilots i els connectors.

  • Un copilot és una aplicació que utilitza IA moderna i models de llenguatge extensos (LLM) com el GPT-4 per ajudar les persones en tasques complexes. Microsoft va presentar per primera vegada el concepte de copilot fa gairebé dos anys amb GitHub Copilot, un programador parell d’IA que ajuda els desenvolupadors a escriure codi, i continuem llançant copilots en molts dels negocis fonamentals de l’empresa.

    Microsoft creu que el copilot representa tant un nou paradigma en el programari alimentat per IA com un canvi profund en la manera com es construeix el programari: des d’imaginar nous escenaris de producte fins a l’experiència de l’usuari, l’arquitectura, els serveis que utilitza i molt més. Aquests productes més avançats permeten als usuaris ser més eficients i centrar-se en tasques de valor afegit.

  • D’altra banda, els connectors són eines que ajuden a connectar les aplicacions, els serveis i les dades de manera més senzilla i eficient. Amb l’ús de connectors, els desenvolupadors poden integrar de manera més ràpida i fàcil diverses aplicacions i fluxos de treball, creant una experiència de treball més coherent i eficient per als usuaris finals.

En resum

Microsoft Build és una oportunitat emocionant per explorar el potencial de la intel·ligència artificial en el desenvolupament de programari i el futur del treball. Amb els copilots i connectors que s’estan presentant durant l’esdeveniment, es pot esperar que els desenvolupadors treballin de manera més eficient, creativa i col·laborativa a mesura que exploren nous horitzons en la tecnologia.

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: