Microsoft presenta Fabric, la nova plataforma analítica de dades

Microsoft va presentar la setmana passada al Build 2023 Fabric, la nova plataforma d’analítica unificada per a clients que utilitzen dades i eines de múltiples venedors, que funciona amb els serveis d’Azure OpenAI.

Que és exactament Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric és una solució d’anàlisi tot en un per a empreses que abasta tot, des del moviment de dades a la ciència de dades, Real-Time Analytics i la intel ligència empresarial. Ofereix un conjunt complet de serveis, com ara data lake, enginyeria de dades i integració de dades, tot en un sol lloc.

Amb Fabric, no cal agrupar diferents serveis de diversos proveïdors. En el seu lloc, es pot gaudir d’un producte integrat, d’un extrem a l’altre i fàcil d’utilitzar dissenyat per simplificar totes les necessitats d’anàlisi.

La plataforma es basa en una base de programari com a servei (SaaS), que porta la simplicitat i la integració a un nou nivell.

Així doncs aquesta nova plataforma d’anàlisi unificada es distingeix per les següents característiques:

Fabric és una plataforma d'anàlisi completa

Proporciona una experiència i arquitectura unificades que abasta tots els aspectes de les necessitats analítiques d'una organització. Els clients poden utilitzar un sol producte amb totes les capacitats necessàries per extreure informació de les dades i presentar-la als usuaris comercials. Tot està integrat i optimitzat automàticament, i els usuaris poden obtenir valor comercial en qüestió de minuts.

Fabric és obert i es centra en el llac de dades

Incorpora el concepte de "OneLake", un llac de dades multinúvol que ofereix un sistema de emmagatzematge unificat per a tots els desenvolupadors. Utilitza formats de dades oberts com Delta i Parquet, eliminant la necessitat de mantenir còpies separades de les dades per a diferents bases de dades i solucions analítiques.

Fabric està impulsat per la IA

Integra Azure OpenAI Service en totes les capes per aprofitar el potencial de les dades i ajudar els desenvolupadors i els usuaris comercials a treure conclusions. Això inclou l'ús de Copilot en Microsoft Fabric, que permet als usuaris utilitzar el llenguatge conversacional per crear flujos de dades, generar codi i models d'aprenentatge automàtic.

Fabric atén tots els usuaris de negocis

S'integra profundament amb les aplicacions de Microsoft 365, com Excel, Teams, PowerPoint i SharePoint, per proporcionar un accés senzill a les dades rellevants de OneLake i permetre que tots els membres de l'organització prenguin decisions basades en dades.

Fabric redueix els costos a través de capacitats unificades

Simplifica l'adquisició i la gestió dels recursos, permetent als clients utilitzar un sol grup de còmput per a totes les càrregues de treball. Això redueix significativament els costos i evita el malbaratament de recursos infrautilitzats.

Quin és l’objectiu de Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric és una plataforma d’anàlisi completa, oberta, impulsada per la IA i orientada a reduir els costos, amb l’objectiu que les organitzacions puguin treure el màxim profit de les seves dades i preparar-se per a l’era de la intel·ligència artificial.

Necessites millorar la gestió i interpretació de totes les teves dades? A Infordisa et podem ajudar:

Contacta amb nosaltres

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: