Nou portal de Security Operations Center

/Security Operations Center

Vivim en un món completament digitalitzat, on tots els aspectes de la nostra vida, tant personals com professionals s’han digitalitzat i han passat a un entorn completament virtual. La pandèmia pel COVID-19 només ha fet que maximitzar encara més aquest fet i ha canviat exponencialment tot allò que coneixem. Eduquem als joves des de casa mantenint les garanties docents més exigents, comprem tot allò que volem des del sofà de casa, treballem amb les mateixes -o millors- possibilitats de col·laboració amb els companys de feina i fins i tot assistim a concerts dins de videojocs. Tota aquesta digitalització i transformació del nostre entorn, suposa un canvi de paradigma que ha canviat per sempre les nostres vides.

Tots els canvis, i més si son d’aquesta magnitud, presenten infinitat de noves oportunitats i com no, també nous riscos a tenir en compte. Hem vist que en aquest entorn tant digitalitzat, un atac informàtic pot deixar sense prestació d’atur a molts ciutadans o pot bloquejar el subministrament de gasolina a milions d’americans. Podem perdre les dades personals o poden espiar a traves de les nostres càmeres. Els reptes i riscos que es presenten son infinits i per tant necessitem preparar-nos i estar segurs.

A Infordisa vivim intensament aquesta realitat i veiem com moltes empreses multipliquen la seva productivitat gràcies al nou paradigma, i d’altres pel mateix motiu, poden arribar a situacions límit que les pot fer tancar. És per això que hem decidit centrar tots els esforços en ajudar a les empreses a buscar les garanties i confiança necessàries per treballar en un entorn segur.

Per aquest motiu, avui estem de celebració. Presentem un nou servei a disposició dels responsables dels sistemes IT de les empreses, el portal web SOC o Security Operations Center.

 

Què és el SOC?

El SOC (Security Operations Center) o Centre d’Operacions en Seguretat és un portal web on publiquem informació relativa a la seguretat informàtica, per ajudar així a tots els usuaris a millorar significativament la confiança i seguretat amb el seu entorn IT.

L’objectiu d’aquest portal és el de convertir-se en un punt de referència en termes de ciberseguretat, analitzant, filtrant i validant la infinitat d’informació rellevant que es publica diàriament. D’aquesta manera, volem posar al servei del nostre públic les eines necessàries per a que pugui prendre millors decisions i garantir així un entorn IT segur. És un servei completament gratuït, obert a tothom i amb voluntat de servei públic, doncs ens afecta a tots per igual.

En aquest portal hi trobaràs 3 tipus de publicacions:

Alertes de seguretat

En aquesta secció hi publiquem tots aquells avisos referents a la seguretat informàtica que cal tenir en compte i aplicar al sistema IT de l’empresa. Trobaràs alertes referents a actualitzacions destacades, atacs de ransomware, phishing, enginyeria social, etc. Tot per prevenir i respondre correctament davant atacs i amenaces de seguretat. Pots rebre aquestes alertes per correu electrònic subscrivint-te a la llista d’avisos.

Bones pràctiques

La millor arma en seguretat informàtica és la prevenció, i les bones pràctiques dels usuaris en aquesta matèria son la clau de l’èxit. Aquí podràs trobar consells i curiositats que ajudin als usuaris de l’empresa a reforçar i prendre partit en la seguretat de l’empresa. Un usuari format és la millor garantia.

Notícies

Una manera excel·lent d’agafar consciència sobre la seguretat informàtica és a través de testimonis i noticies relatives a la seguretat informàtica. Conèixer casos reals d’atacs, novetats tècniques de defensa i noves estratègies en ciberseguretat entre d’altres, ens ajuda a tots plegats a entendre millor el context i prevenir així que es repeteixin possibles incidents.

Com funciona el SOC?

Aquest portal es manté des del departament de seguretat informàtica d’Infordisa, que està permanentment actualitzat en matèria de seguretat informàtica, reconeixent, analitzant i publicant aquella informació rellevant per als usuaris.
En aquest portal trobaràs un formulari d’inscripció a un servei d’avisos que t’informarà exclusivament de les alertes de seguretat que s’hi publiquin. És important remarcar que aquesta inscripció serveix únicament per aquest fi i en cap cas s’utilitzarà per enviar altra informació que no sigui aquesta.

Per fer-ho, visita la pàgina del servei d’avisos i inscriu-te a la llista.
Aprofitem doncs per animar-te a estar connectat al portal, inscrit al servei d’avisos i aplicant les bones pràctiques que proposem. La informació és poder, i més en matèria de ciberseguretat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.