Què és la Hiperconvergència?

Durant els últims mesos sembla que la paraula Hiperconvergència es deixa sentir pels passadissos dels departaments d’IT de les empreses.

Què és la Hiperconvergència?

La convergència

Per definició, segons la RAE, convergència és “La unió en un punt de diverses línies o trajectòries”. Si ho portem al nostre terreny tecnològic, podem dir que la convergència és la unió de diversos conceptes dels nostres datacenters (computació, emmagatzematge, xarxes …) en un sol xassís, màquina o appliance.

HP Blade System c3000. Podem veure servidors, emmagatzematge i backup de cintes en un sol xassís


 
Els servidors a Blade que ens ofereixen fabricants com HP o Dell, van ser les primeres solucions convergents que van arribar als departaments IT, on adquirint un xassís Blade podíem inserir nodes de computació o d’emmagatzematge i créixer flexiblement. No obstant això, la realitat és que la majoria de xassissos es quedaven amb la meitat dels slots buits i quan les empreses creixien i ampliaven recursos, la infraestructura quedava obsoleta i els nous models oferien moltes altres avantatges que tots els administradors IT volien per a les seves empreses.

Arriba la virtualització

Amb l’arribada de la virtualització, encara s’ha fet més important per als fabricants consolidar tots aquests conceptes en un sol aplicatiu. En aquest sentit, l’objectiu és oferir als usuaris finals un únic paquet amb tots aquests conceptes i un únic panell d’administració.
Quan parlem d’Hiperconvergència, encara anem un pas més enllà. Eliminem la SAN dedicada (cabines de discs físics) per tornar a discs locals, però aquesta vegada una de les màquines virtuals és l’encarregada de gestionar els discs creant el concepte SDS: Software Defined Storage (Emmagatzemament Definit per Software), permetent així crear una SAN repartida a través de tots els nodes del clúster. Podreu trobar més informació en aquest artícle.
cn3000

Simplivity Omnicube

La revolució dels datacenters

La Hiperconvergència és, doncs, el futur dels nostres datacenters. Arriba a ells i revoluciona de nou la forma d’entendre la infraestructura tecnològica. A més, redueix el temps de restauració i disminueix el RTO i RPO dels sistemes. Finalment, aporta una clara reducció de costos gràcies a la reducció evident d’equips i contractes de manteniment.

Quin benefici aporta a les empreses o institucions?

Només les infraestructures hiperconvergentes ofereixen millorar el rendiment, la protecció i la capacitat de recuperació de dades que les empreses, institucions o companyies necessiten.

Amb quins components ho aconsegueix?

Aquest concepte afegeix components com: discos SSD, HDD, solucions de Backup (onsite i offsite), optimitzadors de WAN, Gateways cloud, deduplicació, compressió, etc. A més, incorpora tota la gestió dels elements de forma paquetitzada i preconfigurada en una sola plataforma. Això ens permet reduir els costos i la temporalitat del desplegament del producte (OPEX) de forma dràstica. Podem passar de dies i/o setmanes a simplement uns minuts.

Solucions hiperconvergents

Avui dia podem trobar diverses solucions hiperconvergentes al mercat com Simplivity, Nutanix, EVO:RAIL i altres solucions, com les d’HP i el seu HP CS250-HC.
Vols rebre més informació sobre com la teva empresa pot beneficiar-se de SimpliVity i la Hiperconvergència?
 

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: