Que és un Disaster Recovery Plan? I perquè en necessites tenir un?

El degoteig de noticies sobre atacs informàtics a empreses és constant, l´últim succeït als hospitals de Barcelona evidencia de nou la importància de tenir els sistemes informàtics ben protegits.

Actualment les empreses depenen cada vegada més de les dades i els sistemes informàtics que utilitzen les dades per realitzar gairebé la gran majoria de totes les seves activitats diàries.

Malauradament la majoria de desastres actualment son causats per atacs Ransomware però també poden ser causats per una interrupció o tall del servei, o la impossibilitat d’accedir a la informació. Aquests desastres tenen com a conseqüència grans pèrdues de temps i diners per al negoci.

Tot i que un sistema de backup en línia és molt útil per disposar sempre d’una còpia de les dades i poder rescatar-la si cal, aquest sistema no és suficient per poder garantir la continuïtat del negoci. Per això hi ha el Disaster Recovery Plan (DRP).

 

La teva empresa encara no disposa d’un pla de Disaster Recovery?

Amb un pla de Disaster Recovery es poden recuperar sistemes, serveis i dades en el mínim temps, aconseguint que l’empresa pugui continuar treballant davant de qualsevol incident greu que interrompi el seu funcionament (inundacions, ciberatacs, incendis, etc.).

Així doncs, un pla de Disaster Recovery o recuperació davant de desastres té com a objectiu restablir els sistemes i la informació d’una empresa quan es produeix un incident que afecta el servei. Aquest tipus de sistema de protecció està orientat a la continuïtat del negoci i permet restablir tots els serveis, plataformes i dades del negoci en uns minuts.

 

Per què et cal un pla de Disaster recovery?

Si es produeix un incendi o un tall del subministrament elèctric al centre de dades que utilitza una empresa, amb un pla de Disaster Recovery es tindrà funcionant tots els serveis novament en molt poc temps. Aquest exemple mostra clarament la importància i la necessitat de disposar d’un Disaster Recovery Plan.

Els principals avantatges que aporta un pla de disaster recovery per a un negoci són:

 1. Continuïtat de negoci

  El disaster recovery garanteix que, independentment del motiu pel qual s’ha interromput el servei, l’empresa pugui continuar treballant en poc temps (normalment, en uns minuts). La continuïtat del negoci és fonamental per evitar pèrdues i garantir un bon servei als clients.
 1. Garanteix l’accés a les dades

  La informació és el principal actiu de les empreses avui dia, per la qual cosa disposar sempre d’accés és vital per prendre decisions més ràpides i eficients. Amb disaster recovery es garanteix l’accés a les dades tot i que el negoci pateixi un incident greu o sever gràcies a disposar de còpies distribuïdes en servidors de diferents centres de dades.
 1. Evita o minimitza les pèrdues econòmiques

  Els danys que ocasiona la interrupció del servei en una empresa són molt greus com pèrdues de vendes, pitjor servei al client, endarreriment de tasques laborals i projecció de mala imatge corporativa (poc professional). El disaster recovery evita tots aquests danys a l’empresa, o minimitza el seu impacte si es produeix un problema greu que afecta els seus serveis i sistemes.
 1. Pla de contingència

  Gràcies a la implementació de plans de Recuperació davant de Desastres podràs avançar-te que aquests passin mitjançant l’execució de proves periòdiques.
 1. Millora l´atenció al client

  Amb un pla de Disaster Recovery, les relacions comercials i els serveis que s’ofereixen als clients no es veuran afectats. El client sempre disposarà de l’atenció necessària i no es veurà afectat pels possibles incidents que afectin a l’empresa.

La millor manera que una empresa garanteixi la seva continuïtat de negoci és disposant d’un pla de Disaster Recovery o recuperació davant de desastres. Els beneficis d’aquest pla de recuperació són diversos de manera que buscar un pla de Disaster Recovery que s’adapti a les necessitats de l’empresa ha de ser prioritari per al negoci.

Coneix més sobre la nostra planificació i estratègia en Ciberseguretat

Informa’t dels nostres serveis en ciberseguretat:

Com podem contactar amb tu?

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar