VMware s’ha convertit en un dels grans defensors del concepte SDDC o centre de dades definit per programari (Software Defined Data Center, en les seves sigles en anglès). Ja s’ha parlat molt del que aquest SDDC significa: un centre de dades completament virtualitzat i gestionat de forma automatitzada.

Com recalquen des VMware, el concepte de SDDC consisteix a estendre el que s’ha fet amb la virtualització de servidors fins a la resta de components del data center. Però del que es tracta, sobretot, és de completar això amb un model d’acostament més modern a la gestió.

Vmware infordisa

Estem expandint l’enfocament de la programabilitat a tot el data center. El centre de dades definit per programari contempla la virtualització de la computació, la xarxa i l’emmagatzematge, i també les possibilitats de gestió. I no hi ha cap altra organització que pugui oferir totes aquestes potes.

Què és el SDDC?

Centre de dades definits per programari o Software-Defined Data Denter (SDDC), és la frase que s’usa per referir-se a un centre de dades on tota la infraestructura es virtualitza i es lliura com un servei. El control del centre de dades està completament automatitzat pel programari, és a dir, la configuració de maquinari es manté a través dels sistemes de programari intel·ligents. Això és en contrast amb els centres de dades tradicionals, on la infraestructura es defineix típicament per maquinari i dispositius.

Els centres de dades definits per programari són considerats per molts com el proper pas en l’evolució de la virtualització i el cloud computing, ja que proporciona una solució per donar suport tant a les aplicacions empresarials llegat i nous serveis de cloud computing.

La gestió , l’altra pota del SDDC

Dins del centre de dades definit per programari, la gestió automatitzada és tan important com la virtualització. En paraules de Casado, “la gestió cloud és la cola d’aquesta estratègia”.

En aquesta línia, VMware va anunciar a Barcelona les noves versions d’algunes de les seves eines de gestió: VMware vCloud Automation Center 6.0 , VMware vCenter Operations Management Suite 5.8, VMware IT Business Management Suite i VMware vCenter Log Insight 1.5. A totes aquestes novetats s’uneix la versió 5.5 de VMware vCloud Suite, que la companyia va presentar a l’agost.

“Gràcies a les solucions de gestió en el núvol de VMware , els administradors TIC aconsegueixen agilitat alhora que unifiquen i garanteixen un bon govern i control , ja sigui per gestionar millor un entorn altament virtualitzat , per construir un núvol privat basat en vSphere , per ampliar el núvol híbrid o per fer d’intermediari de serveis per a molts proveïdors ” , explica Alejandro Solana , director tècnic de VMware Iberia .

Núvol híbrida i usuari final

En el marc del VMworld l’organització va anunciar la compra de Desktone per a la gestió d’escriptoris virtualitzats. La companyia aposta així per la modalitat de Desktop as a Service (DaaS). En aquest àmbit , VMware treballa ja amb partners com Cisco , Dell i NetApp .

Finalment , va anunciar també actualitzacions en VMware Horizon Suite . VMware Horizon View 5.3 oferirà una experiència d’usuari millorada , gestió més rendible , un cost total de propietat inferior i una nova ruta al mercat per a escriptoris virtuals . VMware Horizon Mirage 4.3, per la seva banda, s’integra amb Horizon View perquè TI pugui utilitzar capes d’imatges amb la finalitat de gestionar escriptoris físics i virtuals a escala, mentre s’ofereix una migració a Windows 7 millorada i prestacions de gestió web superiors .

Vmware sddc infordisa

Sobre VMware

VMware és el líder en virtualització i solucions d’infraestructura cloud que faciliten a les organitzacions el camí cap a l’Era Cloud. Els clients confien en VMware per ajudar-los a transformar la manera en què ofereixen i utilitzen els recursos tecnològics d’una forma evolucionada i basada en les seves necessitats específiques. La facturació de la companyia el 2012 va ser de 4.610 milions de dòlars, els clients superen els 500.000 i els partners són més de 55.000. La seu de VMware es troba a Silicon Valley encara que compta amb oficines per tot el món

 

Basat en un artícle de Datacenter Dynamics

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.